TraveBLOGue

Archive for the 'USA' category

Aamiainen Atlantassa

22. 6. 2009 14:43

Huhhuh. Pääsiin kuin pääsinkin Atlantaan ja löysin täältä jopa ruokaa ja juomaa. Tuli tosiaan juotua ekan kerran sitten Newarkin lennon ja sen kyllä huomas. Vähän on kiirusta pitänyt…

Toivottavasti tasta eteenpain sujuu reissu vahan leppoisammissa merkeissa ja onnellisempien tahtien alla!

Tags: Lentokenttä, Matkailu, USA

Florida Keys ja Everglades katsastettu (Huomenna Manaukseen)

12. 5. 2008 4:48

Aerial Photo of Florida Keys

Keskiviikosta lahtien olen ajellut pitkin Florida Keysia aina Key Westiin asti ja eilen saavuin Evergladesin laitamille. Kaikenkaikkiaan Keysit ovat melko omalaatuinen luonnonoikku ja sinansaq nakemisen arvoinen, mutta tunnelmaa pilaavat tuhannet amerikkalaisturistit ja etenkin Key West on kuin aikuisten Disney World, jossa olut virtaa ja laulut raikaavat. Mikas siina, jos sattuu sellaisesta meiningista tykkaamaan ja loysaa rahaa on niin etta ranteita pakottaa. Muhun ei paikallinen meininkin oikein uponnutkaan, vaikka maisemat ja vanha keskusta sinallaan ovatkin todella kauniita. Jenkit kutsuvat tuota paratiisiksi ja jopa poliisi autojen ovissa lukee etta “keeping peace in paradise” tms. itsella on kylla taysin erilainen mielikuva paratiisista, mutta onneksi jenkeilla ei ole niista paikoista hajuakaan…

There are plenty of Crocs in Everglades

Evergladeskin oli pienoinen pettymyt, vaikken ehtinytkaan katsastaa kuin pienen alueen siita. Etela Floridan asuttamisen vuoksi suurin osa alueesta on kuivattu ja mahtavat kanavat halkovat aluetta, joka muuten onkin suurimmalta osaltaan etenkin kesaisin rutikuivaa tasankoa. Ennen kuivatusta koko Evergladesin alue oli yhta valtavaa jokea, joka hiljalleen virtasi mereen, mutta nyt jaljella on enaa muisto tuosta.

Kirjoittelen lisaa juttua ja lisailen kuvia jossain vaiheessa mikali inspiraatio paasee yllattamaan.

Tags: Amerikka, Everglades, Florida, Florida Keys, Matkailu, Raha, USA

Pitkä viikonloppu Miamissa

5. 5. 2008 23:54

Miami by Night

Sain kuin sainkin tänään graduni viimein palautettua ja nyt voin hyvillä mielin suunnata takaisin Manaukseen. Muutenkin visiitti kotona oli mukava ja haikeaa on taas lähteä… Gradun valmistumisen kunniaksi palkitsen itseni ennen Manaukseen menoa pitkällä viikonlopulla Floridassa. Ohjelmassa on (toivottavasti) sukeltelua sekä rentoa rantaelämää. Vähän vaan mietityttää kuinka sopudun tuonne turistihelvettiin, mutta kaippa se hyvin sujuu.

Ajatuksena on vuokrata auto Miamin lentokentältä ja ajaa Key Westiin ja takaisin pysähdellen mielenkiintoisissa paikoissa aina kun sellaisia eteen sattuu. Ehkäpä poikkean paluu matkalla myös Everglaedesissa alligaattoreita moikkaamassa.

Tags: Florida, Florida Keys, Matkailu, Sukellus, USA

NHL: Panthers vs. Lightning

22. 1. 2008 4:56

Poikamme maailmalla!

Sattuipa niin hassusti, että American Airlinesin parhaasta yrityksestä huolimatta ehdimme kuin ehdimmekin tulomatkalla katsomaan ihka oikeaa NHL peliä. Kyseessä oli Jokisen Ollin kipparoiman Florida Panthersin ja Tampa Bay Lightningin välinen mittelö, jossa Pantterit ottivat turpiinsa, mutteivät kuitenkaan ihan niin rökälemäisesti kuin aluksi näytti.

Ehdimme mukaan valitettavasti vasta pelin puolivälin kieppeillä, koska alkuilta meni mukavasti matkalaukkuja Miamin kentältä metsästäessä ja häviämisilmoitusta tehdessä. Kun selvisimme kentältä niin otimme auton alle ja painelimme tukka putkella Fort Lauderdaleen ja jäähallille. Tunnelma pelissä oli yllättävän vaisu ja tuntui, että pelaajienkin luistimet painoivat kummasti. Tosin tilannekin oli 1-4 vieraille kun saavuimme paikalle, joten peli alkoi olla kokolailla selvä. Pantterit kuitenkin saivat meidän tulostamme lisää virtaa ja tekivät vielä kaksi komeaa maalia, jotka eivät valitettavasti kuitenkaan ihan voittoon asti riittäneet!

Oli kyllä ihan kokemisen arvoinen keikka ja mielessä kävi, että jos vielä Miamiin osun pelipäivänä niin voisihan moisen katsoa kertaalleen alusta astikin…

Lopputulos

Tags: Florida, Florida Panthers, Matkailu, NHL, Urheilu, USA