TraveBLOGue

Archive for the 'Lähi-itä' category

Sukeltelua Muscatin lahivesissa

18. 11. 2009 18:01

Eilen olin sukeltamassa Oman Dive Centeri n / Extra Diversin kanssa. Heidan sukelluskeskuksensa on parinkymmenen minuutin auto matkan paassa Muscatista, hienossa lahdenpuokamassa. Tarjolla on myos majoitusta rantabungaloveissa. Tein heidan kanssaan kome sukellusta ja kokemus oli kaikkineen positiivinen. Hinta oli huomattavasti edullisempi kuin Global Scuban kanssa ja kolme sukellusta taalla maksoi vahemman kun kaksi Damaniyat saarilla. Toisaalta kaloja ei ollut yhta runsaasti eivatka korallit yhta hienoa. Ihan kelpo sukelluksia kuitenkin. Reissun kruunasi sukellus Al Munassar hylylle, joka on tarkoituksella upotettu sukelluskohteeksi. Se makaa pohjassa oikein pain ja ulottuu noin kymmenesta metrista kolmeenkymmen,etrin syvyyteen. Laivan komentosillalla ja avokansilla voi tehda hienoa aluksen lapisukelluksia ja elaimistoakin tuonne oli jo ehtinyt kertya ihan mukvasti, vaikka laiva ei olekaan ollut upoksissa kovin pitkaan.

Taman paivan olen viettanyt Muscatin vanhaa kaupunkia kierrellessa ja huomenna ois tarkoitus kayda viela kertaalleen tuolla saarilla nauttimassa sukeltelusta. Perjantaina onkin sitten suuntana Dubai ja lauantaina aamuyosta lahtee lento Riikan kautta kotiin.

Tags: Dubai, Matkailu, Muscat, Oman, Sukel, Sukellus

Huomenna sukeltamaan Dayamaniyat Islandseille (Oman)

15. 11. 2009 19:33

Huomen aamuna seitsemalta tulee Muscat Diving & Adventure Center noutamaan mut hotellilta ja sitten suuntaamme Dayamaniyat saaristoon, jossta pitaisi loytya Omanin parhaat sukelluskohteet.

Hotelliksi valitsi Qurm Beach Hotellin, joka on vanha, mutta suhteellisen siisti ja just mulle passeli. Hinta on 18 rialia yolta sisaltaen hyvin pekistetyn aamiaisen. Hotla sijaitsee Qurmin kaupunginosassa ihan biitsin tuntumassa Crown Plazan vieressa.

Tama paiva tulikin vietettya biitsilla ja taalla kun tuntuu nyt olevan low season niin koko 23 kilometrinen biitsi olikin sitten mun privaatissa kaytossa… :) Koko paivana nain ehka viisi muuta ihmista. En tosin partioinut ihan koko 23km matkalla…

Nyt hotellia kohti ja pehkuihin niin huomenna jaksaa herata aikaisin.

Tags: Dayamaniyat Islands, Hotelli, Matkailu, Muscat, Oman, Sukellus

Omanissa ollaan

14. 11. 2009 12:38

Juurikin saavuin Muscatin kaupunkiin Omaniin ja nyt olen nettikahvilassa tsekkailemassa sukelluskeskuksia. Seuraavaksi pitais vissiin alkaa soittelemaan niita lapi ja kun sukelluskuviot on selvat niin sitten pitais viela loytaa majoitus jostain sukellusten kannalta jarkevasta paikasta.

Taallakin (kuten Dubaissa) valimatkat on pitkia ja kaupunki levittynyt laajalle. Siksi haluaisin loytaa sekllaisen majapaikan ja sukekeskuksen, ettei aina tarttis taksilla tai bussilla suhailla noitten valia.

Mut nyt ei auta kuin jatkaa hommia, jotta tanaan viela ehtii vaikka biitsille…

Tags: Matkailu, Oman, Sukel, Sukellus

Sukellus Zainabin hylylle

13. 11. 2009 20:38

Kävinpäs tänään kuitenkin sukeltamassa. Kuitenkin siksi, että sukellukselle pääseminen täällä Dubaissa ei olekaan ihan yhtä yksinkertaista kuin muissa sukeltamissani kohteissa. Tämä johtunee siitä, ettei täällä ole kunnon sukelluskohteita ja/tai olosuhteita ja sukellusbisnes on kehittymätöntä.

Jo ennen matkaan lähtöä meilasin muutamalle sukelluskeskukselle ja kyselin mahdollisuuksia päästä sukeltamaan. Vastaukset olivat poikkeuksetta tyyppiä “jos tulee tarpeeksi porukkaa niin lähdemme sukeltamaan ja ilmoitamme sulle jos retki järjestyy”. No eipa kukaan ilmoittanut ja sitten kun soittelin perään niin joko retkiä ei ollut tai ne olivat jo täynnä ja mun nimeä ei ollut listoilla… Eilen illalla sain kuitenkin yhteyden Pavillion Dive Centeriin, joka toimii Dubain toiseksi hienoimmassa hotellissa – Jumeirah Beach Hotellissa. Tuota seikkaa ja hintaa lukuunottamatta retki vaikutti hyvältä, joten lähdin mukaan.

Heti aamulla hotellille saapuessa paljastui, ettei huoli hotlan suhteen ollut turha. Tulin mulle ihan vieraaseen maailmaan, jossa ympärillä oli vain “parempia ihmisiä” ja kohtelu sen mukaista… Mutta se siitä. Alkusählinkien jälkeen päästiin matkaan kohti Zainabin hylkyä.

Zainab on vajaa satametrinen alus, joka salakuljetti Irakin öljyä kauppasaarrosta huolimatta. Emiraattien salainen palvelu upotti aluksen vuonna 2001 omille aluevesilleen ja aiheutti samalla öljykatastrofin.

Hylky makaa 30 metrissä kyljtllään ja on hyvin säilynyt. Valitettavasti vaan näkyvyys kaikkialla UAEn ympäristössä on todella heikko johtuen jatkuvasta hiekan pöllyttämisestä tekosaarien rakentamisen yhteydessä. Näkyvyyttä sukelluksilla oli tässä tapauksessa 3 – 5 metriä ja se on kuulemma hyvin näissä vesissä. Myöskään eläimistö ei Dubain lähimaastoissa häikäise runsaudellan. Me näimme muutaman tonnikalan, Barracudia ja Bat fishejä. Eka sukellus oli vähän onneton, kun dive masterin tietokone oli jostain syystä vielä Suuntoakin konservatiivisempi, kuten oli DMkin. Sukellus jäi siis todella lyhyeksi, eikä muutenkaan tapahtunut mitään mainittavaa. Toisella sukelluksella sitten olinkin aluksen kapteenin kanssa ja käytiin pariinkertaan sisällä hylyssä ja muutenkin meininki oli rentoa ja mukavaa. Kaikenkaikkiaan päivästä jäi hyvä maku suuhun, mutten kyllä suurin surminkaan voi susitella Dubaita sukelluslomakohteeksi.

Huomenna otankin heti aamuyöstä bussin kohti Omania ja Muscatia. Siellä puolella niemeä pitäisi vesien olla kirkkaampia ja eläimistön runsasta!

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Kauppa, Matkailu, Sukel, Sukellus, Zainab

Vai ei täällä saa wiinaa?

12. 11. 2009 6:31

Taisikin olla ihan legendaa, ettei täällä päin maailmaa saa viinaa tai ainakin se on kallista… Lentokentällä oli TaxFreet ja muut palvelut auki kello neljä yöllä ja sieltä tultiin oikein tyrkyttämään juomisia. Sir tiesittekö, että saatte viedä neljä litraa viinaa maahan?

Ihminen on heikko ja niinpä mukaan tarttui pari litraa Giniä (josko niistä toinen tulisi kotiin asti) ja sixpack Bacardi Breezereitä. Vähän huolestutti, että saako täältä kunnon Tonicia. Huoli oli turha sillä Carrefourissa tölkki Scheppesin Indian Tonicia kustantaa 20 euro senttiä.

Ravinteleissa juomat on ilmeisesti suomen hinnoissa, mutta tämä täytyy vielä jossain vaiheessa käydä itse toteamassa. Sitä varten tartteekin sitten etsiä käsiinsä viiden tähden hotla viinaluvilla.

Nyt GTtä virittelemään. Kippis!

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Matkailu

Perillä Dubaissa

11. 11. 2009 3:48

Pitkähkön päivän ja yön jälkeen olen viimeinkin perillä hotellillani Dubaissa. Ja täytyy sanoa, että hotlan hinta/laatusuhde on vähintäänkin tyydyttävä (ainakin tähän asti).

Lennot menivät hyvin ja Dubain koneessa oli niin vähän väkeä, että jokaiselle riitti oma penkkirivi. Harvoin sitä on lentokoneessä päässyt heittämään kunnolla pitkälleen.

Dubain lentokenttä oli yllättäen kello 3:30 aamulla auki ihan kuin keskellä päivää. Kaikki liikkeet palvelivat ja matkaajia oli sopivasti. Joten ehkä sitä tuolla kentällä viihtyy palatessakin kun lento lähtee joskus neljän jälkeen aamuyöstä.

Liikenne kaupungissa oli hiljaista, mutta ilmeisesti varoitukset paikallisten painavasta kaasujalasta pitävät paikkansa. Oli nimittäin mun ensimmäinen taksikyyti, jossa kuski poltti kumia. Eikä edes lähdetty paikaltaan – kunhan kiihdyteltiin ohitusta varten. :) Nyt unta palloon. Täältä tähän.

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Matkailu

Koneen vaihto Riikassa

10. 11. 2009 20:12

Matka on edennyt jo Riikaan… Tänne tultiin pienellä Fokker 50 mallisella potkurikoneella. Lennot Helsingistä olivat lumentulon vuoksi hieman sekaisin. Se on jotenkin helpommin ymmärrettävää kuin VRn joka vuosi yllättävä talvi.

Pian pääsen Dubain koneeseen ja sitten toivottavasti osaan rentoutua ja unohtaa murheet edes hetkeksi.

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Matkailu, Riika