TraveBLOGue

Archive for the 'Balttia' category

Koneen vaihto Riikassa

10. 11. 2009 20:12

Matka on edennyt jo Riikaan… Tänne tultiin pienellä Fokker 50 mallisella potkurikoneella. Lennot Helsingistä olivat lumentulon vuoksi hieman sekaisin. Se on jotenkin helpommin ymmärrettävää kuin VRn joka vuosi yllättävä talvi.

Pian pääsen Dubain koneeseen ja sitten toivottavasti osaan rentoutua ja unohtaa murheet edes hetkeksi.

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Matkailu, Riika

Tallinnassa

23. 1. 2006 14:59

Tallinnan portti

Viikonloppuna käväistiin pikavisiitilla Tallinnassa. Matkan tarkoituksena oli suomalaiskansallisesti halvan wiinan haku. Puolustukseksi on sentään sanottava, että tavallisesti viinakset hommataan suomesta, mutta nyt häissä tarve on sen verran suurempi, että tällä säästi pari sataa. Tulipa siinä samalla tilattua silmälasitkin, joissa säästö oli jopa 400 euron luokkaa.

Matka suomenlahden yli taitettiin Tallinkin kyydissä ja se sujui ihan mukavasti. Palluumatkalla tosin jotkin matkalaiset alkoivat olla melko riehakkaalla tuulella ja loppumatkasta sitten loppui kunto kesken. Parin viikon varoitusajalla ei Tallink:ille, eikä Eckerö Line:lle ollut mitään mahiksia saada autoa mukaan (siis viikonloppuna), joten matkassa oltiin kaljakärryjen ja erilaisten nyssäköiden kanssa.

Juomapuoli hommattiin AlcoExpressistä ja SuperAlkosta (Viinarannasta), joista ensin mainittu on jo melkoisen kaukana satamasta, jos on liikkeellä jalkapatikassa, kuten allekirjoittanut. Melkoinen kasa booliaineksia, viinejä ja kuoharia tuli rahdattua suomeen ja sen kyllä huomasi seuraavana aamuna koettaessaan raihnaisena nousta sängystä.

Oikein mukava reissu kaikenkaikkiaan, vaikka pakkasta olikin -25 astetta!

Tags: Matkailu, Tallinna, USA

Kuvia Balttian turneelta lisätty kuvagalleriaan!

27. 10. 2005 15:36

Nyt on kuvia Riikasta, Vilnasta ja Trakaista löydettävissä täältä!

Kuvagalleriassa on paljon muitakin kuvia matkoilta ja muualta. Edustettuna mm. Santorini ja Ateenan olympialaiset 2005, Phuket, Kuala Lumpur ja Sepangin F1 GP, Sousse ja Sahara. Sekä kotimaisista kohteista Bengtskär, Rosala ja Parainen, Porvoo ja Hanko.

Lisää kuvia on tulossa, kunhan vaan saan ne valikoitua.

Tags: Balttia, F1, Hanko, Kuala Lumpur, Latvia, Liettua, Matkailu, Riika, Sepang, Trakai, Valokuvat, Vilna

Baltian turnee (Osa 3: Riika)

24. 10. 2005 13:35

Yleisnäkymää joelle

Riikaan palattuamme tarkoituksenamme oli lähteä vielä Jurmalaan paljon kehuttua biitsiä katsomaan, mutta koska keli oli vähän turhan viileä ja kostea päätimmekin jäädä vielä Riikaa katsastamaan ja kävimme mm. jokiristeilyllä, joka oli melkoisen tylsä kokemus, sillä joella ei oikeasti ole mitään katseltavaa ja Riika on vanhan kaupungin ulkopuolelta melkoisen ruma ja ankea kaupunki.

Näkymää vanhalta linnoitukselta kaupunkiin päin

Jos Riikassa haluaa nähdä pokkurointia ja äkseerausta niin kannattaa suunnata paikalliselle vapaudenpatsaalle, jonka juurella on jatkuva (ainakin päiväsaikaan) sotilasvartio. Vahdinvaihto tapahtuu ilmeisen usein, sillä mekin osuimme vahingossa kolme kertaa sitä katsomaan.

Vapaudenpatsas!

Kaikenkaikkiaan reissu oli oikein onnistunut. Mukavaan pintapuoliseen kaupunkilomailuun riittää pari päivää niin Riikassa kuin Vilnassakin, mutta jos innostuu kiertelemään monia museoita tai haluaa paneutua syvemmin alueen historiaan niin aikaa saa kulumaan varmasti ihan rajattomasti. Hienoja paikkoja ovat molemmat, mutta meidän yksimielinen valintamme paremmaksi on VILNA!

Tags: Australia, Jurmala, Latvia, Matkailu, Riika, Risteily, Vilna

Baltian turnee (Osa 2: Vilna & Trakai)

22. 10. 2005 23:44

Vilnan Wanhan kaupungin portti

Koska meillä oli reilusti aikaa ja olimme kuulleet, että Vilna on vielä Riikaakin komeampi paikka niin päätimme piipahtaa sielläkin kun nyt kerran “samoilla nurkilla” liikuimme. Matkaan lähdimme Eurolinesin voimin. Hinta meno-paluulle Vilnaan ei ollut paha (n. 23€/nenä) ja matka sujui loistavasti hyvällä tilausbussi tyyppisellä bussilla. Matka kesti n. neljä tuntia suuntaansa ja sujui siis juohevasti.

Vilnasta löytyy loistavia kahviloita!!!

Majoittauduimme asialliseen Old Town Hostelliin aivan vanhan kaupungin porteille ja saimme käyttöömme ison huoneen ja keittiön, omalla vessalla ja suihkulla hintaan 30€/vuorokausi eli varsin edullisesti. Jos tuosta nyt hakemalla hakee huonoja puolia niin huoneemme oli vanha liiketila suoraan tie varressa ja oviaukko oli tukittu metallilevyllä, joka välitti ison tien melun tehokkaasti huoneeseemme. Lisäksi myös pakokaasut tulivat sisään aamuruuhkan ollessa pahimmillan. Myöskin se, että huoneesta puuttui ikkuna häiritsi Hennaa, mutta minä pärjäsin mainiosti keittiön ikkunalla. Hostellissa ei aamiaista ollut ja niinpä pääsimme tutustumaan Vilnan loistavaan kahvila tarjontaan ja söimmekin aamupalamme oikein mukavissa kuppiloissa.
Kaikenkaikkiaan majapaikka oli oikein hyvä!

Vilnan tuomiokirkko

Vietimme Vilnassa kaikenkaikkiaan kaksi ja puoli päivää, joiden aikana ehti koluta varsin perusteellisesti vanhan kaupungin ja piipahtaa vielä yöelämääkin kurkkaamassa. Kaupunkina Vilna oli uskomattoman upea niin vanhojen kuin uudempienkin rakennusten osalta ja etenkin vanha kaupunki oli todella idylinen ja mukava. Kun vielä lisäksi osuimme yhtenä iltana torille keskelle suurta kansanjuhlaa isoine esiintymislavoineen ja hyvine esiintyjineen niin se kruunasi kokemuksen.

Trakain linna

Päätimme poiketa myös Trakaihin, joka on Liettuan entinen pääkaupunki ja sijaisee noin tunnin bussimatkan (hinta ~euron) päässä Vilnasta. Reissu olikin antoisa, sillä Trakai se vasta idyllinen pikku puukylä onkin ja kelikin suosi meitä matkalaisia. Trakain kruunu on vanha linna, joka sijaitsee keskellä järveä ja jonne pääsee siltoja pitkin ja joka näytti olevan hääparien suosiossa, sillä meidän siellä ollessamme siellä näkyi kolme hääparia kuviaan ottamassa. Järvellä, jossa linna sijaitsee oli myös mahdollista purjehtia tai ajella polkuveneellä ja mekin vuokrasimme polkuveneen ja lähdimme romanttiselle veneretkelle linnan ympäri!

Purjeveneitä linnan ympärillä...

Linna oli vanha, mutta hienosti kunnostettu ja sieltä löytyikin monenlaista mielenkiintoista katseltavaa ja koettavaa. Kävimme mm. ampumassa ampumaradalla ja Henna osoittautui varsinaiseksi ässäksi tappaen mm. oluttölkin. Lisäksi linnassa oli esillä vanhaa linnan esineistöä ja siellä järjestettiin myös erilaisia näyttelyitä. Myös jalkapuuta ja vankihäkkiä tuli testattua.

Trakain Linnan sisäpihaa...

Viimein oli aika palata Vilnan kautta Riikaan, jossa vietimme vielä reilun vuorokauden ja tutustuimme monenlaiseen mukavaan paikkaan.

Kaikenkaikkiaan Vilna oli mielestämme Riikaa mukavampi paikka. Hintatasokin Vilnassa oli alhaisempi, jopa niin alhainen, ettähotelleja lukuunottamatta se oli suorastaan halpa ja siellä pystyi kyllä elämään herroiksi maltillisella budjetilla.

Tags: Australia, Liettua, Matkailu, Riika, Trakai, Vilna

Balttian turnee (Osa 1: Riika)

21. 10. 2005 14:14

Tässä kiireiden ristitulessa on blogin päivittäminen ollut hetken jäissä, mutta nyt on aika tehdä parannus! Viimeinen merkintä on Tunisian reissulta ja sen jälkeen onkin tullut jo käväistyä Latviassa ja Liettuassa, elo-syyskuun vaihteessa.

Löydätkö kaikki kuusi kirkkoa?!

Reissun aloitimme adullisella (40€/nenä meno-paluu) Ryanairin lennolla ja homma pelasi oikein hyvin. Minua nimittäin ei häiritse se, ettei halpalennoilla ole juurikaan palvelua ja tunnelma saattaa olla kuin lentävässä kaupunkibussissa. Ne jotka palveluja ja “tunnelmaa” kaipaavat ovat siitä toivottavasti valmiita sen pari ylimääräistä saturaista maksamaan! :)

Ensimmäiseksi yöksi Riikassa olimme varanneet hotellin etukäteen, koska lento oli perillä vasta iltamyöhäisellä, muuta muiksi yöiksi järjestimme majoituksen paikan päällä. Eka hotelli oli ihan asiallinen muuten, mutta sen sijainti keskustan ulkopuolella oli huona ja niinpä siirryimmekin lopuiksi öiksi vanhassa kaupungissa olevaan Profit Camp hostelliin, jota voin kyllä lämpimästi suositella kaikille tuolla päin liikkuville. Hostellin taso vastasi muiltaosin täysin paremman luokan hotellia, paitsi, että WC:t ja suihkut olivat käytävillä.

Riikan vanhaa kaupunkia on kunnostettu huolella ja isolla rahalla ja sen kyllä huomaa. Parhaimmillaan se on todella upea, mutta hommia kyllä vielä riittää. Valitettavasti myös siellä on vanha kokonaisuus pilattu muutamalla todella rumalla neuvostohirvityksellä, jotka on rakennettu suoraan vanhan kaupungin ytimeen. Hommia toki restauroinnin suhteen vielä riittää, mutta silti paikka on jo nyt uskomattoman upea.

Rappiota... ... ja loistoa Riikassa

Totuuden nimessä täytyy tosin todeta sekin, että jotenkin tuolta Riikan vanhasta kaupungista puuttui se jokin, joka taas Vilnasta löytyi. Ehkä se oli sellainen mukava pikkukaupungin uneliaisuus ja kiireettömyys sekä aitous. Riikassa tuntui kuin vanha kaupunkin olisi ollut suuri ulkoilmamuseo, jossa ei normaalia elämää ollut juuri lainkaan, kun Vilnassa sen sijaan oli mukava tekemisen meininkin ja hyvä tunnelma.

Riikan idylliä

Kuten kuvat kertovat löytyi Riikastakin paikoitellen niin idyllisiä paikkoja kuin neuvostoajan muistojakin…

Neuvostoajan muistoja Riikassa

Hintataso Riikassa oli ravintoloissa yms. kohtuullinen, jopa edullinen, kunhan vain valitsi tarkkaan minne meni. Hotellit sen sijaan olivat kalliita. Ruoka, jota saimme oli hyvää ja sitä oli aina riittävästi , eivätkä hinnatkaan normaalisti päätä huimanneet. Lämpimästi voimme suositella mustan kissan (Melnais Kakis) baareja/raviontoloita, joissa tunnelma ja tarjottavat olivat loistavia, myös hinta-laatu suhteeltaan. Jos taas mieli tekee ehkä maailman parhainta pihviä niin silloin kannattaa suunnata Steiku Haoss -nimiseen pihvipaikkaan ja varautua maksamaan suomen hintoja vastaava summa eväistään…

Kolme sisarusta

Tags: Balttia, Hotelli, Latvia, Liettua, Matkailu, Raha, Riika, Ryanair, Tunisia, Vilna

Balttian matkasuunnitelmat tarkentuvat

19. 7. 2005 18:15

Russian Orthodox Cathedral, Riga

Matkan lähestyessä myös suunnitelmat tarkentuvat. Eilen pääsimme Hennan kanssa yksimielisyyteen siitä, että käväisemme myös Vilnassa. Päätöksen tekoa helpotti se, että useampikin tuttava on kehunut Vilnaa erittäin hienoksi paikaksi ja viimeinen niitti oli kun siskoni kävi juuri Baltian turneella ja sanoi Riikan olleen tosi hieno, mutta Vilnaa vielä hienompi!

Yleisnäkymä Riikaan St. Peter's kirkosta

Suunnitelmissa on nyt siis lentää keskiviikkona 31.8. illalla Ryanairilla Riikaan ja viettää siellä ensimmäinen yö. Toisen päivän iltana sitten ajellaan bussilla Vilnaan, jossa ollaan kaksi yötä ja sitten taas takaisin Riikaan ja Jurmalaan pariksi päiväksi. Bussi matka Riikasta Vilnaan kestää 4,5 tuntia Eurolinesin bussilla ja itse bussin pitäisi olla ihan asiallinen pitkän matkan bussi.

Vilnan katedraali

Tags: Balttia, Jurmala, Latvia, Matkailu, Riika, Ryanair, Suunnitelmat, Vilna