TraveBLOGue

Archive for January, 2006

Tallinnassa

23. 1. 2006 14:59

Tallinnan portti

Viikonloppuna käväistiin pikavisiitilla Tallinnassa. Matkan tarkoituksena oli suomalaiskansallisesti halvan wiinan haku. Puolustukseksi on sentään sanottava, että tavallisesti viinakset hommataan suomesta, mutta nyt häissä tarve on sen verran suurempi, että tällä säästi pari sataa. Tulipa siinä samalla tilattua silmälasitkin, joissa säästö oli jopa 400 euron luokkaa.

Matka suomenlahden yli taitettiin Tallinkin kyydissä ja se sujui ihan mukavasti. Palluumatkalla tosin jotkin matkalaiset alkoivat olla melko riehakkaalla tuulella ja loppumatkasta sitten loppui kunto kesken. Parin viikon varoitusajalla ei Tallink:ille, eikä Eckerö Line:lle ollut mitään mahiksia saada autoa mukaan (siis viikonloppuna), joten matkassa oltiin kaljakärryjen ja erilaisten nyssäköiden kanssa.

Juomapuoli hommattiin AlcoExpressistä ja SuperAlkosta (Viinarannasta), joista ensin mainittu on jo melkoisen kaukana satamasta, jos on liikkeellä jalkapatikassa, kuten allekirjoittanut. Melkoinen kasa booliaineksia, viinejä ja kuoharia tuli rahdattua suomeen ja sen kyllä huomasi seuraavana aamuna koettaessaan raihnaisena nousta sängystä.

Oikein mukava reissu kaikenkaikkiaan, vaikka pakkasta olikin -25 astetta!

Tags: Matkailu, Tallinna, USA

Polttareista…

15. 1. 2006 20:54

Tulipas tänä viikonloppuna sitten harrastettua kotimaanmatkailua POLTTAREIDEN (omieni) merkeissä. Meilestäni pari paikkaa, joissa kävimme ansaitsee päästä matkailublogiin, joten tässäpä tulee.

-110?

Ensimmäisenä kävimme Haikon Kartanossa huippukylmä hoidossa. Huppukylmä tarkoittaa tässä tapauksessa ei enempää eikä vähemp0ää kuin -110 astetta Celsiusta! Melko viileää siis oli. Itse hoitoon mentiin uikkarit päällä, panta korvilla, villasukat jalassa ja lapaset kädessä. Ensimmäisenä astuttiin -30 asteiseen huoneeseen, jonka kautta siirryttiin -60 asteiseen ja sieltä huippukylmään, jossa viivyttiin kolme minuuttia. Huoneesa oli niin kylmä, että ulos hengitys höyrysti alle kolmessa minuuttissa koko tilan, jossa meitä oli neljä henkilöä, siten, ettei näkyvyyttä ollut käytännössä lainkaan vaan huoneessa oli pelkkää “sumua”. Mielestäni kokemus oli loistava ja virkistävä ja menisin milloin tahansa uudelleen, joillakin meistä sen sijaan taisivat nenät kylmettyä…

Rehndahlin Alpakat
kuva: Ari Niemelä

Toinen maininnan arvoinen kotimaankohde on Rehndahl:in kotieläintila Kirkkonummella. Täällä meikäläinen pääsi tutustumaan avioliiton arkeen mm. paskaa lapioimalla, lehmiä harjaamalla, sikoja rasvaamalla sekä ratsastamalla ja hevosta “huoltamalla”. Lisäksi tilalla olivat ehdottomat suosikkini Alpakat, joiden kanssa pääsin aitaukseen, koska sedälle oli järjestetty jäynää, kuten ohi kulkenut äiti tilannetta lapselleen selitti. Lisäksi tilalle oli tusinoittain muita eläimiä, joitten kanssa en tehnyt lähempää tuttavuutta. Kimmo ja Jaska tosin HIEROIVAT tuttavuutta vuohen kanssa kunnes vuohi keksikin, että Mikon takin alla on mukavampaa ja toinen vuohi taas oli hieman liian kiinnostunut JCE:n juomakassista. Tapahtuipa päivän aikana kaikkea muutakin, mutta ei niistä viitsi näin perheohjelmassa puhua…

Kaikenkaikkiaan polttarit olivat oikein onnistuneet ja kivaa tuntui olevan muillakin kuin minulla. Kiitokset kaikille osallistuneille!!!

t. sulhanen

Tags: Haikon kartano, Matkailu, Polttarit

Häämatkan suunnittelua

6. 1. 2006 17:55

Karibiaa...

Viimeaikoina olemme keskittyneet häämatkamme suunnitteluun. Meillä on ollut pari vahvaa ehdokasta, Mauritius ja Karibia ja tällä hetkellä näyttää siltä, että Karibia on viemässä voiton.

Matkakohteen valinnassa eniten tällä matkalla painavat uutuudenviehätys, eksotiikka ja sukellusmahdollisuudet. Tällä kertaa tarkoituksena ei ole reppureissailla eikä pihistellä matkabudjetissa, muttei myöskään tehdä perinteistä massaturismi matkaa vaan kulkea omia polkujaan.

Toisaalta houkuttelisi lähteä kiertämään reppuselässä enemmänkin, mutta mielestämme häämatka ei ole siihen oikea tilaisuus vaan häämatkan tulisi olla helppo ja huoleton, siten, että meille jää aikaa toisistamme nauttimiseen.

Mauritius

Tags: Afrikka, Cozumel, Häämatka, Karibia, Matkailu, Mauritius, Mexico, OZ, Sukellus

HYVÄT UUDET VUODET!

15:04

Joulu ja lunta

Vuosi vaihtui, joten lienee paikallaan toivottaa hyvät uudetvuodet mahdollisille (?) lukijoilleni ja pahoitella samalla harvaa päivitystahtia. Lienee turhaa enää luvata parantaa tapojaan, koska ei sitä kukaan kuitenkaan uskoisi, joten tyydyn vain toivottamaan…

MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA 2006!

…kaikille niille, jotka sivuilleni eksyvät!

Tags: Juhlat, Matkailu, Uusivuosi