TraveBLOGue

Archive for May, 2006

Haamupäivityksiä…

30. 5. 2006 20:27

Päivitinpäs blogini WP 1.5:stä versioon 2.0.2. ja muutin samalla ulkoasua melko radikaalisti, kuten uskolliset lukijani (terkkuja vaan äitille ja isille) ovat huomanneet. Samalla tosin Blogilista.fi villiintyi ja se näyttää haamupäivityksiä tapahtuneen tämän tästä. Jos jollakulla on tietoa kuinka niistä pääsee eroon niin kertokoon heti!

Kiitos ja anteeksi!

Tags: Blogaaminen, Blogilista, Haamupäivitykset, Wordpress

TraveBLOGue sai uuden ilmeen synttärilahjaksi

27. 5. 2006 3:26

Hep.

Hieman myöhäänhän tässä meni, mutta nyt alkaa viimein olla TraveBLOGuen uuden ilmeen eka versio kasassa. Virittämistä vielä riittää, mutta eiköhän tämä tästä pikku hiljaa etene. Koetin saada tämän tänään sellaiseen kuntoon, että kehtaa jättää sen tänne pällisteltäväksi.

Olihan se jo aikakin yksivuotiaan saada uudet ‘vaatteet”, vai?

Tags: Blogaaminen, Wordpress

Belize – CaveTubing etc.

26. 5. 2006 18:47

Paikallisasutusta matkalla joelle

Hondurasista suuntasimme yönyli Belizeen, jossa toisalta olisi tehnyt mieli kovasti lähteä sukeltamaan, mutta kuuluisa BlueHole Lighthouse Reef:illä ja muutkin parhaat sukelluskohteet sijaitsivat niin kaukana Belize Citystä, johon ankkuroimme, että päätimme ottaa hieman rennommin ja lähdimme laskemaan luolastossa kulkevaa jokea traktorin sisärenkailla (CaveTubing) ja sen jälkeen kiertelimme Belizen pääkaupungissa.

Katson jokimaisemaa ja ymmärrän...

Joenlasku oli todella mukavaa ja rentouttavaa touhua ja siinä yhdistyi mukavasti kiertoajelu Belizen maaseudulla, vaeltelu sademetsässä sekä vesileikit ja uskomattomien luolien ja muiden maisemien ihailu. Tätä voi suositella kaikille, jotka eivät vettä pelkää.

Täältä lähdettiin luoliin!

CaveTubing on paikallisittain isoa bisnestä ja yrittäjiä on monia. Me osallistuimme cave-tubing.com:in järjestämällä reissulle ja valinta oli mielestämme oikein onnistunut. Firman omistavat ja sitä pyörittävävät nuoret kaverukset, mutta tästä huolimatta (jos sitä joku epäili) on toiminta erittäin professionaalia ja heillä on kaikki luvat ja planketit, joita laki tuolla päin maailmaan tällaisen toiminnan pyörittämiseen vaatii.

Pojat uimassa luolassa

Reissun hinta oli 45USD / nenä ja se sisälsi bussi matkan luolille, rajattomasti pullotettua vettä, menomatkalla maistiaiset paikallisesta cashew-viinistä sekä paljon mukavia tarinoita ja hyvää menoa. Ruokaa hintaan ei sisältynyt, mutta paluumatkalla pysähdyimme paikalliseen ravintolaan, josta kaikki (halukkaat) ostivat paikallisen kana&riisi annoksen hintaa 5USD – ei paha.

Jos joku miettii sopiiko joenlasku hänelle, niin vakuutan, että kuka tahansa, joka pystyy kävelemään sademetsässä, hyvillä poluilla, n. tunnin verran aloituspaikalle pystyy lähtemään nautiskelemaan tästä aktiviteetista. Virtakohtia joessa ei ole ja muutenkin lasku on lähinnä rennon letkeää lillumista ja uskomattomien luolien ihailua. Fyysisin osuus on sademetsässä kävely, eikä sekään todellakaan ole kovin fyysistä. Vaaramomenttia tai extremeä ei tähän reissuun (ainakaan minun asteikollani) sisälly, joten sitä hakevat joutuvat suuntaamaan muualle.

Rakennuksia Belize Cityssä

CaveTubingin jälkeen palasimme maan pääkaupunkiin Beliza Cityyn, jossa vietimme muutaman tunnin kierrellen ja paikallista elämää ihmetelle. Vaikka kyseessä oli pääkaupunki ei sieltä silti löytynyt suuria ja hienoja uusia rakennuksia vaan yleisilme oli melkoisen nuhjuinen ja köyhä. Silmiin pistävää oli se, että useiden julkisten rakennusten ja mm. sataman porteilla oli kyltit, joissa käskettiin jättämään aseet ulkopuolelle. Tämä ehkä kuvastaakin hyvin meininkiä, joka alueella on ennen vallinnut. Tällä hetkellä meno on rauhaisaa ja emme kokeneet oloamme uhatuksi tai edes epämiellyttäväksi missään vaiheessa, vaikka kävelimmekin joka piakassa pikkukujia myöten. Maa on itsenäistynyt vasta 1981 ja sen kyllä huomaa, mutta pikkuhiljaa olot maassa ovat parantuneet ja varmasti kymmenen vuoden päästä meininki on jo aivan erilaista – tiedä sitten onko se hyvä vai huono asia.

Satamaa...

Kaiken kaikkiaan meillä oli Belizessä(kin) oikein mukavaa. Itse Belize City ei tehnyt kovinkaan kummoista vaikutusta, mutta sademetsä ja joki sekä luolastot olivat upeita ja uskomattomia. Belizessa on toki myös mahtavia lomasaaria, joille useat risteily alukset kiinnittyvät Belize Cityn sijaan ja jonne omatoimimatkailijankin kannattanee suunnata, ellei ole jotain erityistä syytä mennä pääkaupunkia vilkaisemaan.

Tags: Belize, Belize City, Blue Hole, Cave Tubing, Honduras, Matkailu, Risteily, Saari, Sademetsä, Sukellus

Traveblogue 1v. – Paljon onnea vaan…

25. 5. 2006 20:55

Paljon onnea Traveblogue - 1v

Pääsipä tuossa Travebloguen yksivuotissynttäritkin livahtamaan sivu suun, mutta parempi kai onnitella myöhään kuin ei silloinkaan!

Blogin ensimmäinen kirjoitus on päivätty reilu vuosi sitten – 2.5.2005 kello 22:43:12. Ja otsikko on erittäin omaperäisesti “Lähden matkalle!”, joka sinänsä kyllä sopii hyvin blogini henkeen…

Kotisivuni www.sirjola.com sain synttärilahjaksi n. vuotta aiemmin, mutta kuten kaikki minua tuntevat tietävät en ole aivan niitä ahkerimpia kotisivun väsääjiä ja päivittäjiä, joten sivut saivat uinua ruususen untaan kunnes päätin ottaa hieman enemmän etäisyyttä arkeen ja viettää seitsemisen viikkoa kierrellen itsekseni Oseaniaa ja Aasiaa. Nyt tietysti herää kysymys miksi suotta herättää sivuja ruususen unestaa moisen pikku reissun vuoksi? Vastaus on, että pohdiskelin mahdollisia tapoja pitää kotiväki ja ystävät ajantasalla siitä missä mennään ja ennen kaikkea tiedotaa siitä, ettei minulla ole mitään hätää päädyin blogiin sen helppouden ja kustannustehokuuden vuoksi. Blogissa olisi helppoa antaa itsestään elonmerkkejä ja lisäksi vielä kertoa hieman kuulumisiaankin, eikä kukaan ystävistä tuntisi jäävänsä ulkopuoliseksi, toisin kuin tekstiviesteillä ja puhelimella yhteyttä pidettäessä, jolloin ei millään voisi/ehtisi pitää kaikkiin yhteyttä kovinkaan aktiivisesti. Luonnollisesti tiepäälä tulee aina silloin soitettua kotiin, sillä onhan minullekin tärkeää kuulla muiden kuulumisia ja se harmillisen harvoin blogin avulla onnistui/onnistuu, sillä ainakin minun blogini suhteen kirjoituksiini kommentointi on ollut varsin vaatimattomalla tasolla.

Tuon blogin avausreissun jälkeen blogini on ansiokkaasti palvellut myös muiden reissujeni suunnitelmien ja tunnelmien jakajana ja onpa lukijakunta ilmeisesti laajentunut vähän perhe ja ystäväpiirin ulkopuolellekin, kai?!

Toinen sivustoni tärkeä osio blogin lisäksi on valokuvagalleria, jossa jaan visuaalisia kokemuksia lähinnä matkoiltamme. Siellä tosin on päivitykset olleet jäässä tilanpuutteesta johtuen jo jonkin aikaa. Täytynee pyrkiä tekemään asialle jotain suhteellisen pian. Juuri muuta sukelluslokien lisäksi ei näiltä sivuilta sitten löydykään. Tulevaisuudessa on tosin tarkoitus (kuten oli menneisyydessäkin) kirjoitella laajempia matkakertomuksia, mutta aika tuntuu aina olevan niin kortilla, ettei niitä saa aikaan. Sitten kun on lomaa tai muuta niin tapana on tuottaa uutta kerrottavaa käymällä matkoilla, joten päivittely ei oikein silloinkaan käy päinsä.

Lopuksi vielä pieni pläjäys tilastotietoa niille, jotka saavat kiksejä moisesta…

Nämä tilatot koskevat koko sirjola.com sivustoa ja olen jakanut käyttöstatistiikan kahteen aikakauteen – aikaan jälkeen Traveblogue:n perustamisen ja aikaan sitä ennen. Kuten huomata saattaa, sivusto oli melkoisen kuollut ennen blogia, vaikka täällä kuvagalleria olikin jo vuoden 2004 kesästä saakka.

Aika Travebloguen perustamisen jälkeen
(Toukokuu 2005 – Toukokuu 2006)

6182 eri kävijää
19600 käyntiä sivuilla
4,06GB käytettyä kaistaa

Aika ennen Travebloguen perustamista
(Kesäkuu 2004 – Huhtikuu 2005)

245 eri kävijää
380 käyntiä sivuilla
0,28GB käytettyä kaistaa

Kiitokset kaikille kävijöille! Olisi mukavaa, jos jättäisitte puumerkkinne tuonne kommenteihin niin saisin vähän käsitystä siitä kuinka paljon lukijoita blogillani on ja jos vielä vaivautuisitte kommentoimaan sisältöäkin olisi se loistava synttärilahja TRAVEBLOGUElle!!!

Kiitos!

.saq

Tags: Aasia, Australia, Blogaaminen, Matkailu, Sukellus

Liput Prahaan varattu – nyt jännitetään päästäänkö matkaan

23. 5. 2006 16:09

Säätämisen ja pohdinnan jälkeen varasimme viikonloppuna liput Prahaan Sterlingillä. Tarkoitus on olla reissussa viikonverran heinäkuun alukupuolella. Lentojen hintakin oli sopiva – 150€/nenä ja lentoaikataulukin mukavan inhimillinen esim. Ryanairin aamuyöstä tai myöhään illalla oleviin lentoihin verrattuna. Ei mulla kyllä varsinaisesti mitäåän Ryanairiakaan vastaan ole, pikemminkin päinvastoin. He sentään lentävät lentonsa ja toiminta on muutenkin hieman pitkäjänteisempää, kuin sanotaan nyt vaikka Sterlingillä…

Nimittäin varausta seuraavana päivänä saimmekin riemuksemme lukea, että Sterling lopettaa lentonsa suomesta. Onhan se jo aikakin, ovat kuitenkin lentäneet täältä jo reilut kaksi (2!) kuukautta. Osan lennoistaanhan he lopettivat jo ennen kuin ehtivät aloittaakaan. Sitä minä kutsuisin jo nopeaksi toiminnaksi! Tällainen säätänminen ei kyllä tee hyvää mahdollisten seuraavien suomen markkinoille pyrkivien halpalentoyhtiöiden bisneksille.

Tämän hetkisen tiedon mukaan lennot onneksi loppuisivat vasta elokuulla, joten me pääsisimme vielä matkaan. Melkoisesti ottaa päähän, sillä käytännössä saamme elää epätietoisuudessa muutaman viikon ennen kuin saa lopullisen tiedon matkaan pääsystä. Lippuja kun ei voi peruuttaa, sillä perusteella, että he eivät ehkä lennäkään meidän lentoamme, joten toisten lentojen varaaminen ei ole taloudellisesti järkevää. Vasta 2 viikkoa ennen lähtöä voi varmuudella sanoa, josko pääsemme sittenkin Sterlingillä tai ainakin heidän kustannuksellaan matkaan, sillä alle 2 viikko ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta ei riitä korvaukseksi rahat takaisin vaan jos matkustaja haluaa on järjestettävä uudelleen reititys. Eli eipä tässä kai voi muuta kuin odotella.

Uskomattomalta tuntuu kyllä tämä meikäläisen tuuri näissäkin asioissa. Aina tuntuu jokin menevän pieleen. Elen ilmeisesti ollut edellisessä elämässäni todella huono ihminen…

Tags: Australia, Matkailu, Praha, Raha, Ryanair, Suunnitelmat, Tsekit

Hanko – suomen etelä!

21. 5. 2006 13:20

Hanko - Suomen Etelä

Kesä lähestyy ja niinpä myös joka vuotinen Hangon reissu Mikon kanssa alkaa pian olla ajankohtainen. Niinpä täytyisi vähitellen ruveta varailemaan majoitusta, jotta saisi edes jotain. Oikeastihan varaus olisi pitänyt tehdä jo alku vuodesta, jos olisi halunnut saada hyvää ja halvalla, mutta kuten aina me ollaan tän kanssa enemmän tai vähemmän myöhässä, vuodesta riippuen.

Ajankohta tänä vuonna on Heinäkuun puolenvälin tienoolla. Silloin ei mitään ihmeempiä tapahtumia Hangon suunnalla ole, mutta eiåpä sen väliä. Aiemmin pyrimme aina olemaan paikalla jonkun tapahtuman aikaan, mutta pari vuotta sitten Hangossa vietetty Regatta muutti mielemme. Emme nauttineet suunnattomasti siitä, että 20000 teiniä örvelsi ja sikaili meidän paratiisissamme. Niinpä pyrimme nykyisin välttelemään massatapahtumia ja tätä periaatetta suosittelen lämpimästi muillekin, ellei joku sitten saa perverssiä nautintoa siitä, että 12-vuotias ympäripäissään oleva pelle oksentaa kenkääsi!

Eipä tässä muuta kuin soittelemaan läpi yksityismajoitus listaa, jossa siis ilmoittavat paikalliset yksityishenkilöt vuokraamistaa huoneista/piharakennuksista/yms.

Tags: Australia, Hanko, Matkailu

Suunnitelmia pukkaa…

20. 5. 2006 17:43

Tällä viikolla on tullut suunniteltua, että mitä sitä heinäkuun alussa olevalla 1-2 viikon lomalla tekisimme. Vaihtoehtoja on ollut monta; josko sitä löhöäisi vain kotona vai matkailisiko suomessa? Kotona löhöily ei valitettavasti oikein meillä suju, sillä kotoa löytyy aina jotain puuhaa ja rentoutumisesta ja olemisesta ei siis tule mitään. Ulkomaisista vaihtoehdoista on lähinnä pohdittu Irlannin kiertomatkaa sekä Prahan & Bratislavan reissua .

Ryanair ja Sterling tarjoavat suhteellisen edullisia lentoja noihin kohteisiin, mutta valitettavasti hinnat niillä päivillä, jotka meille sopisivat ovat päivä päivältä nousseet melko reilusti. Alku viikosta Dubliniin ja takaisin Hahnin kautta olisi päässyt 116€/nenä ja tänään täsmälleen sama reissu maksaa jo melkein 350€. Prahaan saisi lennot vielä alle 150 euron.

Piakkoin pitäisi päätöstä tehdä, jos aikoo jonnekin edes suht edullisesti päästä. Parhaillaan odottelen Mikolta ja Annelta viestiä, että millä lentoyhtiöllä he lensivätkään Tallinnasta Dubrovnikiin, sillä se lento oli edullinen.

Tags: Dublin, Dubrovnik, Hahn, Matkailu, Praha, Raha, Ryanair, Sterling Air, Suunnitelmat, Tallinna, Tsekit