TraveBLOGue

Archive for March, 2008

Muutto Milleniumiin!

12. 3. 2008 23:50

Millenium Century Hotel ulkoapäin

Muutin Milleniumiin itseasiassa ja viikko sitten, mutta erinäisten säätämisten seurauksena olen ollut nykyisess (oikeassa) huoneessani vasta pari yötä. Ensimäisenä päivänä vaihdoin huonetta kertaallee kun aluksi vapaana ei ollutkaan sellaista huonetta jonka olin varannut, puhumattakaan, että koko varauksesta olisi ollut hotellilla tietoa vaikka firman HR sen väitti tehneensä. Kun sitten muutin uuteen huoneeseen kävikin ilmi, ettei sekään ollut sellainen kuin piti. Sieltä minut siirrettiin kyllä oikeanlaiseen huoneeseen, mutta kerrokseen 6. ja liikenteenmelu oli melkoisen rasittavaa. Kärvisteltyäni tuolla pari yötä muutin viimein nykyiseen huoneeseeni, joka on Brasilialaisittan ok. Mitä nyt yksi ikkuna ei sulkeudu lainkaan, parvekkeen ovea ei saa lukkoon ja ilmastointi rämisee… No eiköhän tämä pikku hiljaa saada kuntoon. Muuttaa en ainakaan enää halua.

Millenium Century Hotel - Lobby

Tämä hotelli – Millenium Century Hotel – sinänsä on täkäläisittäin oikein asiallinen ja hakkaa mielestäni Tropical hotellin 6-0. Ehkäpä puhtaaseen löhöilyyn ja lomanviettoon Tropical olisi parempi, jos siellä kaikki muuten toimisi (mitä ei siis tapahdu). Hotelli sijaitsee Millenium ostoskeskuksessa ja niin keskeisellä paikkalla kuin vain mahdollista ja tästä pääsee hoitamaan kaikki peruspalvelut ilman autoakin. Matka töihin on myöskin siedettävä eli ruuhkasta riippuen reilusta kymmenestä minuutista puoleen tuntiin suuntaansa. Tyypillisesti matkaan menee n. 15 minuuttia, sillä pahimmat ruuhkat ovat normaalisti aina päinvastaiseen suuntaan kuin mihin minä olen menossa.

Millenium Century Hotel - Room

Pisteenä i:n päälle hotellilla on katolla uima-allas, höyrysauna ja kuntosali, jotka ovat vapaasti käytettävissä ja ensimmäisen viikon aikana siellä ei juuri muita minun lisäkseni ole näkynyt. Maisemat tuolta ovat etenkin öisin melko hulppeat. Pistän tarkempia kuvia huoneestani yms. tulemaan kunhan saan niitä otettua.

Millenium Century Hotel - Pool Area

Tags: Asunto, Australia, Brasilia, Hotelli, Manaus, Matkailu

Auto vuokrattu

6. 3. 2008 3:00

Hoplaa. Nyt on reilu viikko vietetty Manauksessa ja töitä on tullet tehtyä enemmän kuin laki sallii. Näinköhän tässä ehtii niitä edellisessä postauksessa mainittuja lomia pidellä lainkaan?! Auton ja asunnon saamisen kanssa on ollut melkoista vääntöä, mutta eilen sain viimein auton vuokratuksi ja elättelen toiveita, että huomenna viimein pääsisin asettumaan omaan kämppään.

Chevrolet Prisma 1.4 FLEX (ihan auton näköinen ulkoapäin)

Autoksi tuli vuokrattua AVIS:lta Chevrolet Prisma 1.4 FLEX. Ulkoa tuo kulkine näyttää ihan autolta ja sisältäkin melkein, mutta sillä ajaminen ei ole maailman nautinnollisinta. Siis ajo-ominaisuuksien puolesta. Eipä silti, että ajamista Manauksen keskutassa muutenkaan voisi erityisen mukavana pitää. Ei liikenne täällä sentää yhtä kaoottista ole kuin Kaakkois-Aasian miljoona kaupungeista, mutta ei paljon puutukkaan. Tuolla sivukylillä missä konttori sijaitsee ajelu on ihan inhimillistä kun liikennettä on vähemmän.

1.4 FLEX

Toisena vaihtoehtona olisi ollut joku vastaavan näköinen/kokoinen Fiatin malli litrasella moponmoottorilla ja se ei kyllä olisi taatusti kulkenut mihinkään kun tolla yks-nelosellakaan ei tuo vehje tunnu liikkuvan kovin liukkaasti. Tuo flex muuten tarkoittaa, etä tälle koneelle voi juottaa sekä bensaa että viinaa. Täytynee varmaan kuitenkin ensin vähän perehtyä tuohon alkoholin käyttöön, ennen kuin sitä rupeaa tankkiin lataamaan. Halvempaa se tuntuu täällä olevan kuin bensa, mutta kuluukohan sitä sitten vastaavasti enemmän?!

Chevrolet Prima 1.4 FLEX sisältä

Tags: Aasia, Autoilu, Brasilia, Matkailu