TraveBLOGue

Archive for May, 2008

Sukelluskuvia lisätty galleriaan

22. 5. 2008 0:42

En tiennytkään, että kalat rakentaa pesiä palmunoksista!

Innostuinpas lisäämään myös Panama/Costa Rica reissun sukelluskuvat gelleriaan, josta niitä voi käydä pällistelemässä. Kovin kummoisiahan nu oeivät ole kun sukelluskohteetkaan eivät olleet erityisen loistavia näkyydestä nyt puhumattakaan!

Tarkoitus on jossain vaiheessa laittaa enemmänkin sukelluskuvia näytille. Joukossa on muutamia ihan onnistuneitakin otoksia mm. viime keväiseltä Filippiinien reissulta.

ps. En tiennytkään aiemmin, että kalat rakentavat pesiä palmunoksista.

Tags: Costa Rica, Matkailu, Panama, Sukellus, Valokuvat

Kuvia Portobellosta (Panama) lisätty galleriaan

0:00

Rappiota Portobellossa

Nyt galleriasta löytyy kuvia myös Portobellosta eli enää Bocas del Toron kuvat puuttuvat tuolta Panama – Costa Rica reissulta. Enjoy!

Tags: Costa Rica, Matkailu, Panama, Portobello, Valokuvat

Florida Keys ja Everglades katsastettu (Huomenna Manaukseen)

12. 5. 2008 4:48

Aerial Photo of Florida Keys

Keskiviikosta lahtien olen ajellut pitkin Florida Keysia aina Key Westiin asti ja eilen saavuin Evergladesin laitamille. Kaikenkaikkiaan Keysit ovat melko omalaatuinen luonnonoikku ja sinansaq nakemisen arvoinen, mutta tunnelmaa pilaavat tuhannet amerikkalaisturistit ja etenkin Key West on kuin aikuisten Disney World, jossa olut virtaa ja laulut raikaavat. Mikas siina, jos sattuu sellaisesta meiningista tykkaamaan ja loysaa rahaa on niin etta ranteita pakottaa. Muhun ei paikallinen meininkin oikein uponnutkaan, vaikka maisemat ja vanha keskusta sinallaan ovatkin todella kauniita. Jenkit kutsuvat tuota paratiisiksi ja jopa poliisi autojen ovissa lukee etta “keeping peace in paradise” tms. itsella on kylla taysin erilainen mielikuva paratiisista, mutta onneksi jenkeilla ei ole niista paikoista hajuakaan…

There are plenty of Crocs in Everglades

Evergladeskin oli pienoinen pettymyt, vaikken ehtinytkaan katsastaa kuin pienen alueen siita. Etela Floridan asuttamisen vuoksi suurin osa alueesta on kuivattu ja mahtavat kanavat halkovat aluetta, joka muuten onkin suurimmalta osaltaan etenkin kesaisin rutikuivaa tasankoa. Ennen kuivatusta koko Evergladesin alue oli yhta valtavaa jokea, joka hiljalleen virtasi mereen, mutta nyt jaljella on enaa muisto tuosta.

Kirjoittelen lisaa juttua ja lisailen kuvia jossain vaiheessa mikali inspiraatio paasee yllattamaan.

Tags: Amerikka, Everglades, Florida, Florida Keys, Matkailu, Raha, USA

Pitkä viikonloppu Miamissa

5. 5. 2008 23:54

Miami by Night

Sain kuin sainkin tänään graduni viimein palautettua ja nyt voin hyvillä mielin suunnata takaisin Manaukseen. Muutenkin visiitti kotona oli mukava ja haikeaa on taas lähteä… Gradun valmistumisen kunniaksi palkitsen itseni ennen Manaukseen menoa pitkällä viikonlopulla Floridassa. Ohjelmassa on (toivottavasti) sukeltelua sekä rentoa rantaelämää. Vähän vaan mietityttää kuinka sopudun tuonne turistihelvettiin, mutta kaippa se hyvin sujuu.

Ajatuksena on vuokrata auto Miamin lentokentältä ja ajaa Key Westiin ja takaisin pysähdellen mielenkiintoisissa paikoissa aina kun sellaisia eteen sattuu. Ehkäpä poikkean paluu matkalla myös Everglaedesissa alligaattoreita moikkaamassa.

Tags: Florida, Florida Keys, Matkailu, Sukellus, USA