TraveBLOGue

Archive for June, 2008

Lomille lompsis!

28. 6. 2008 5:50

Foz do Iguazu

Kesäloma koitti viimein minullekin eikä kyllä hetkeäkään liian aikaisin. Projekti on edennyt Manauksessa loistavasti, mutta kova työnteko on vaatinut veronsa ja loma tulee tarpeeseen. Parin tunnin päästä suunnistamme vaimon kanssa Manauksesta Iguazu Falls:ille (Foz do Iguazu), joka on maailman laajin ja kovaäänisin vesiputoushässäkkä ja sijaitsee Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn rajalla. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan matka jatkuu Iguazulta Sao Paulon kautta ylös Brassien rannikkoa päätyen lopulta Rio de Janeiroon. Välillä poikkeamme varmaan ainakin Paratyssa ja Ilha Grandella. Saas nähdä jos pääsisi vaikka sukeltamaankin.

Rio de Janeiro

Negatiivisena puolena täytyy mainita se, että tuolla pïn Brasiliaa on parhaillaan talvi ja yölämpötilat voivat pudota lähelle nollaa tai jopa pakkaselle. Päivällä pitïsi kuitenkin olla pahimmillaankin viitisentoista astetta lämpöä. Saas nähdä kuinka meikäläinen trooppisen Manauksen jälkeen moiseen sopeutuu.

Tags: Argentina, Brasilia, Matkailu, OZ, Paraguay, Sukellus, Suunnitelmat, Työ

Klassista musiikkia Teatro Amazonas:issa

5:40

River City Chorale performing at Teatro Amazonas (Manaus, Brazil)

Kävimme tänään vaimon viimeisen Manauksen vierailu päivän kunniaksi Manauksen oopperatalossa (Teatro Amazonas) kuuntelemassa klassista kuoroa nimeltään River City Chorale (Sacramento, California, USA). Esitys oli ristiriitaisia tunteita herättävä. Muutaman kappaleet ja tulkinnat olivat loistavia, mutta suurelta osin tuo oli melko puuduttavaa kuultavaa. Aploodeista päätellen valtaosa yleisöstä kuitenkin piti näkemästään kovasti.

Itse oopperatalo sen sijaan oli upea! En aiemmin ole siellä sisällä vieraillutkaan vaikka kuukausia Manauksessa on jo vierähtynyt useampia. Täytynee joku päivä käydä vielä opastetulla kierroksella tuolla, jotta pääsee näkemään enemmän tuota entisajan loistoa!

Teatro Amazonas by night

Tags: Amazon, Australia, Brasilia, Manaus, Matkailu, Musiikki, Sademetsä, Teatro Amazonas, USA, Valokuvat, Viidakko