TraveBLOGue

Archive for January, 2009

Sukellus: Merqui Archipelago (Burma) vs. Similan (Thaimaa)

26. 1. 2009 15:38

Maaliskuussa on edessä matka ja tällä hetkellä ainoat “varmat” asiat ovat se, että lennämme suomesta Singaporeen ja reissun aikana on tarkoitus sukellella reilusti. Tällä hetkellä mielenkiintoisimmilta vaihtoehdoilta tuntuvat sukellus safarit (liveaboard) joko Merqui Archipelagoon Burmassa tai Similanille Thaimaassa. Helppouden vuoksi olen tutustunut näihin vaihtoehtoihin Phuketissa toimivan suomalaisomisteisen Chalong Seasport:in nettisivujen kautta. Ellei mitään erityistä syytä valita toisin ilmene, safarille lähdetään luultavasti Chalong Seasport:in kanssa, sillä meillä on ko. firmasta hyviä kokemuksia aiemmalta Thaimaan reissulta, jolloin suoritimme PADI OWD kurssin heidän hellässä huomassaan.

Burman safarin ohjelmassa mietityttää lähinnä se, että peräkkäisiä sukelluspäiviä kertyy viisi kappaletta ja siinä on mun kokemukseni mukaan jo tekemistä vähän kokeneemmallekin sukeltajalle. Toisaalta sukelluskohteet Burmassa vaikuttavat kyllä mielenkiintoisilta ja niiden parissa viihtyisi varmaan pidempäänkin kuin viisi päivää. Similanin safari on päivän lyhyempi, joten se ei ole fyysisesti ihan yhtä raskas ja siellä kohteet ovat ainakin todistetusti upeita!

Optimaalinen Safari olisi mahdollisimman monipuolinen niin eliöstön kuin vedenalaisen maisemankin suhteen. Seinämät, luolat ja swim throught on kivoja ja ylipäätään kaikki “tavallisesta” poikkeava. Isojen kalojen näkeminen on toki hauskaa, mutta myös nudit ovat kauniita, joten tämänkin suhteen monipuolisuus on pop! Paholaisrauskun (Manta Ray) jos onnistuisi näkemään niin se olisi ihan huippua!!!

Se lienee selvää, että Burmassa sukeltajia on ollut ja on vähemmän kuin Similanilla, joka on perinteisempi sukelluskohde. Lisäksi Burmassa on jonkinlaista uutuuden viehätystä, josta sukelluskeskukset osaavat luonnollisesti rahastaa.

Kommentteja ja neuvoja otetaan enemmän kuin mielellään vastaan!!!

Tags: Australia, Burma, Chalong SeaSport, Manta Ray, Merqui Archipelago, Open Water Diver, OWD, PADI, Paholaisrausku, Raha, Similan, Singapore, Sukellus, Suunnitelmat, Thaimaa

Liput Singaporeen varattu

25. 1. 2009 22:05

Tulipa ostettua matkamessutarjouksena liput Singaporeen melkoisen kohtuulliseen 380 euron hintaan. Reissun pituus on kolmisen viikkoa ja lennämme KLMn siivin Singaporeen asti ja sieltä jatkamme todennäköisimmin AirAsialla tai Tiger Airwaysillä.

Mitään lopullista suunnitlemaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta mua on jo pitempään kiinnostanut Angkor Wat ja siellä varmaankin poiketaan. Vaikka paikka lieneekin melkoinen turistirysä on se kaiketi silti näkemisen arvoinen?! Angkorin reissu ei vielä ole varma, mutta se on varmaa, että sukeltamaan on päästävä! Eniten tällää hetkellä kiinnostaa liveboard reissu Similanille tai Burmaan. Burman reissun hinnassa tuntuu olevan melkolailla lisää uutuuden viehätyksestä ja lisäksi sotilasjuntta ottaa omansa eli 200 USD siitä, että sukeltaja saa tulla heidän riutoilleen. Pohdinta tämän suhteen on vielä kesken ja jos joku tietää mistä löytäisin kunnollisen vertailun Similanin ja Merqui Archipelagon välillä niin otan mielelläni neuvoja vastaan. Kaikki muutkin neuvot ja kommentit ovat toki tervetulleita!

Viimeksi tuli Thaimaassa käytyä pari kuukautta Tsunamin jälkeen ja näky oli monin paikoin melkoisen masentava. Tällä kertaa tilanteen pitäisi olla ainakin tämän suhteen paljon parempi.

Tags: AirAsia, Angkor Wat, Burma, Kamputsea, KLM, Matkailu, Merqui Archipelago, Similan, Singapore, Sukellus, Sunnitelmat, Thaimaa, Tiger Airways

Tagi pilven testailua

21. 1. 2009 13:50

Eilen päivitin WP:n versioon 2.7 ja innostuin samalla testailemaan TAGi pilveä, joka näkyy nyt sivun oikeassa palkissa. Tällä hetkellä tuo ratkaisu ei ole erityisen kaunis, mutta toimii yhtä kaikki. Mulla on vielä iso työ edessäni kun lisäilen jälkikäteen tag:eja vanhoihin postauksiini, mutta pikkuhiljaa sekin valmistunee… Vinkkejä aiheeseen liittyen otetaan mielellään vastaan kommentteina!

Toivottavasti tuo helpottaa sivujen sisällön selailua ja kiinnostavan sisällön löytämistä. Siis sillä oletuksella, että näitä sepustuksiä kukaan ylipäätään lukee… :)

Tags: Blogaaminen, Työ, Wordpress

WordPress päivitetty uuteen 2.7 versioon

20. 1. 2009 20:59

Sainpas vihdoin viimein itseäni niskasta kiinni ja päivitin WPn versioon 2.7. Muutama release jäi väliin, mutta nyt pitäisi olla viimeisen päälle alusta blogin pitämiseen. Enää on ratkaisematta se kysymys kuka saataisiin kirjoittelemaan tänne edes suhteellisen säännöllisin väliajoin. Tätä ongelmaa pohtiessani taidan palkita itseni yhdellä oluella! :)

EDIT: Näyttipä tulleen charsetin kanssa ongelmia tämän uuden version myötä, mutta se korjaantui poistamalla “utf8″ configuraatio fileestä.

Tags: Wordpress