TraveBLOGue

Archive for June, 2009

Caye Caulker Lobster Fest 2009

28. 6. 2009 3:51

mukavana pikku bonuksena täällä on tänä viikonloppuna hummeri festarit ja koko kylä + turistit tuntuu olevan liikkeellä. Loistava meininki ja mun hostelli on just sopivasti kaiken keskipisteessä.

Just vetäisin grillatun hummerin välipalaksi ja nyt nautiskelen palan painikkeeksi rommikolaa ja kuuntelen Maija Vilkkumaata! Piti nimittäin tulla hyttysmyrkyttämään itsensä. Ekana parina päivänä en nähnyt hyttysen hyttystä, mutta tänään olen ollut yhtä paisetta koko tyyppi. Ei niitä paskiaisia vieläkään montaa ole näkynyt, mutta tuntunut sitäkin enemmän.

Eilen vielä suunnittelin meneväni huomenna sukeltamaan Blue Holeen, mutta päätin lykätä tuota parilla päivällä sinne lähtö kun on 6am ja jotenkin tämän päivän bileet ja herätys huomenaamuna kello 5 ei mun mielestä sopineet yhteen! Aanolaa vaan nirsoksi. :)

Tags: Sukel

I am at Paradise finally!

26. 6. 2009 21:34

Melko rankan ja vaiherikkaan päivän jälkeen saavuin eilen illalla viimein paratiisiin eli Caye Caulkerin atollille Belizeen.

Reissu alkoi herätyskellon pirinällä kello seitsemältä aamulla ja perillä olin joskus seitsemän jälkeen illalla. Valtaosa reissusta kysyi lähinnä vaan istuma lihaksia sillä vaikka matkaa oli vain noin 350 kilometriä niin bussissa tuli istuttua lähes yhdeksän tuntia. Rajamuodollisuudet menivät nopeasti ja sujuvasti ja Belizessä ei tarttenut edes täytellä mitään lappusia vaan tiskiltä sai leiman sen kummemmitta kysymyksittä. Meksikon rajaviranomainen piolestaan lisäsi taas käsitystäni siitä, että Meksiko on paska maa kiristämällä kaikilta bussissa olleilta 20USD per nenä jotta saimme maasta poistumisleimat. Loistavaa, mutta minkäs teet.

Varsinainen häslinki alkoi kun saavuimme Belize Cityyn. Jostain syystä tänne Caye Caulkeriin tulevien lauttojen aikatulut on väsätty siten, että tällä suht järkevään aikaan Meksikosta lähtevällä bussilla tulijat missaavat päivän viimeisen lautan noin viidellä minuutilla (siis aikataulujen mukaan). No me saavutiin vielä vähän aikatulusta myöhässä, joten toiveet lauttaan ehtimisestä ai olleet erityisen korkealla. Taksikuski joka päivysti bussiasemalla oli kuitenkin sitä mieltä että joskus veneet odottaa ja niinpä otimme sitten parin britin kanssa taksin satamaan. Myös muutama muu matkalainen teki saman ratkaisun, joten meitä oli neljä taksia kiitämässä Belize Cityn kujia aivan liian suurella nopeudella ja torvet soiden. Meidän kuski johti joukkoa ja huuteli ikkunasta ihmisille, että väistävät sillä hän ei ehdi jarruttaa…samaan aikaan jutellen meille ja ohjaten toisella kädellä, vauhdin ollessa lähellä sataa…

Melkoisen rallin jälkeen pääsimme sataman portille yhtenä kappaleena vain kuullaksemme ettemme pääse enää tähän aikaan sisään. Pikaisen pohdinnan jälkeen päätimme lähteä hostellia etsimään. Ajettuamme ehkä kilometrin keskustan suuntaan jostain toimiston ovelta joku ilmeisesti huusi kuskillemme, että veneessä on ollut jotain häikkää ja se ei olekaan vielä lähtenyt. Ja ei muuta kuin uukkaria tekemään ja takaisin satamaan. Jossa jo purimme laukut sutosta ja maksoimme kuskille, sillä vene ilmeisesti oli siellä vielä, mutta hetken päästä meille kerrottiin, ettei päästä veneeseen koska lipunmyynti on päättynyt. Voi per@#le, eivät tätä yhtään vaikeammaksi voi tehdä.

Vitutuskäyräs ja hämmennyksen kasvaessa pakkauduimme takaisin autoon ja olimme jo lähdössä hostellille kun joku satamasta huusi, että jossain toisessa laiturissa toisella puolella kaupunkia vois olla vene. Ja taas sitä mentiin. (Tässä vaiheessa meitä oli vielä kaikki neljä taksia kasassa). Reikäpäisen viiden minuutin pyrähdyksen jälkeen saavuimme torvet soiden jollekin laiturille ja siellä oli kuin oliikin vene juuri köysiä irrottelemassa… Kapteeni suostui ystävällisesti kiinnittymään uudelleen ja ottamaan meidät liputtomat kyytiin kunhan lupaisimme ostaa liput heti saavuttuamme saarelta. Valitettavasti vain kolme taksia tuli tänne letkassa ja niinpä yhden taksin matkustajat, jotka juuttuivat johonkin ruuhkaan eivät selvinneet veneelle.

Veneessä kaikki olivat yhtä hymyä! Oltiinhan juuri säästetty yksi yö Belize Cityssä haahuilua ja lisäksi kaikilla lieni myös kohtuullisesti adrenaliinia koneessaan. Joidenkin hymy tosin hyytyi kun oltiin ajettu noin kilometrin verran ja veneen kone laukesi! Mua ei enää siinä vaiheessa jaksanut mikään harmittaa. Tällaiset säädöthän on vaan osa tätä hauskuutta.

Vartin verran oltiin tuuliajolla ja ihmeteltiin, että mitä tapahtuu kunnes paikalle tuli vaihtovene, johon sitten kaikki kyytiläiset ja matkatavarat sekä rahti sisältäen yhden ruumisarkun ruumiineen siirrettiin ja taas matka jatkui! Tämä vene kestikin sitten koko tunnin mittaisen rypistyksen ehjänä ja pääsimme onnellisesti saarelle.

Muut olivat ilmeisesti sen verran poikki tai muuten halusivat majoitusta ylihintaan, että tarttuivat rannan häsläreiden koukkuun. Mä sen sijaan suiritin vielä iltajumpan kävelemällä kamoineni saaren päästä päähän mukavaa ja kohtuuhintaista majapaikkaa etsien ja löytyihän se, mutta meinas voimat kyllä loppua kesken… Ylläribonuksena täällä on tulevana viikonlppuan Lobster Festival ja siksi majapaikat täynnä. Luulenpa, että tulee syötyä hummeri poikineen sukeltelun lomassa.

Nyt painun tutustumaan kylään ja etsimään sukelluskeskusta.

Näkymä mun parvekkeelta Caye Caulkerissa

Näkymä mun parvekkeelta Caye Caulkerissa

Tags: Belize, Belize City, Caye Caulker, Leima, Matkailu, Sukellus

Cenote Diving @ Dos Ojos / Mexico

25. 6. 2009 4:41

Tulipas tanaan tehtya elamani ekat makeanveden sukellukset ja ei kai niita paljon taman komeammassa paikassa ois voinut tehdakaan. Kohteena siis Dos Ojos niminen luolasto Yucatanilla Meksikossa. Tuolta sukellettiin reitit nimeltaan Barbie Line ja Bat Cave. Antaa kuvien puhua puolestaan!

Oli upea kokemus ja melkein tekisi mieli jaada tanne viela pariksi paivaksi ja kayda sukeltelemssa muutama luola lisaa. Etenkin haloclinen (makea ja suolainen vesi paallekkain, muttei sekottuneena) nakeminen kiinnostaisi.

Kuvaaminen tuolla oli melkoisen vaikeaa, silá vaikka nakyvyytta oli yli 100 metria (!) niin silti siella leijui pienia partikkeleita, jotaka valaistuivat salamasta ja ilman salamaa taas valotusaika oli liian pitka. Mutta onneksi tuli sentaan joitain kelvollisia kuvia.

Tags: Dos Ojos, Matkailu, Meksiko, Sukel, Sukellus

@Mexico

24. 6. 2009 4:09

Playa del Carmenissa Meksikossa ollaan jo toista paivaa ja onpas ollut mukavaa rentoutua ihan hissuksiin. Tana aamuna kavin parilla sukelluksella ja lopun paivan lohosin vaan rannalla. Huomena ois tarkoitus lahtea luoliin sukeltelemaan.

Eilen sain uuden suketietokoneenkin hommattua, mutta sen loytaminen ei ollut ihan suoraviivaista. Suosin suomalaista ja ostin Suunto Gekkon, joka on melko pitkalti samanlainen kuin mun Suunto Vyper, mutta tasta puuttunee joitain ominaisuuksia, jotka Vyperista loytyy.

Uusi tietokone ja vedenalainen kamera tulivat siis tanaan testatuiksi ja toimivat molemmat hyvin. Etenkin kameran kanssa kylla huomaa eron vanhaan. Talla uudella oli monta kertaa helpompi ja hauskempi kuvata. Paasette arvioimaan kuvien laatua ehka jo seuraavalla kerralla kun Internetin aareen raahaudun.

Taalta tahan!

Tags: Matkailu, Mexico, Playa del Carmen, Sukellus

Meksikossa!

22. 6. 2009 20:46

Cancun alkoi ahdistaa pahasti jo heti lentokentällä, joten otin bussin Playa del Carmeniin. Sieltä varmaan tarttee sikä suketietokonetta metssästää. Saas nähdä jos otan majoituksenkin tuolta Tulumin sijaan ihanvaan helppouden vuoksi. Pari päivää kun on ollut koko ajan liikkeessä niin ei enää jaksa säätää ihan samaan tahtiin.

Tags: Matkailu, Meksiko

Aamiainen Atlantassa

14:43

Huhhuh. Pääsiin kuin pääsinkin Atlantaan ja löysin täältä jopa ruokaa ja juomaa. Tuli tosiaan juotua ekan kerran sitten Newarkin lennon ja sen kyllä huomas. Vähän on kiirusta pitänyt…

Toivottavasti tasta eteenpain sujuu reissu vahan leppoisammissa merkeissa ja onnellisempien tahtien alla!

Tags: Lentokenttä, Matkailu, USA

Ehdinpäs!

12:59

Kello on vasta 5:57 ja istun koneessa. Toivottavasti nyt onni kääntyy ja pääsen viimeinkin lomafiilikseen ja RENTOUTUMAAN!

No tags for this post.