TraveBLOGue

Liput Prahaan varattu – nyt jännitetään päästäänkö matkaan

23. 5. 2006 16:09

Säätämisen ja pohdinnan jälkeen varasimme viikonloppuna liput Prahaan Sterlingillä. Tarkoitus on olla reissussa viikonverran heinäkuun alukupuolella. Lentojen hintakin oli sopiva – 150€/nenä ja lentoaikataulukin mukavan inhimillinen esim. Ryanairin aamuyöstä tai myöhään illalla oleviin lentoihin verrattuna. Ei mulla kyllä varsinaisesti mitäåän Ryanairiakaan vastaan ole, pikemminkin päinvastoin. He sentään lentävät lentonsa ja toiminta on muutenkin hieman pitkäjänteisempää, kuin sanotaan nyt vaikka Sterlingillä…

Nimittäin varausta seuraavana päivänä saimmekin riemuksemme lukea, että Sterling lopettaa lentonsa suomesta. Onhan se jo aikakin, ovat kuitenkin lentäneet täältä jo reilut kaksi (2!) kuukautta. Osan lennoistaanhan he lopettivat jo ennen kuin ehtivät aloittaakaan. Sitä minä kutsuisin jo nopeaksi toiminnaksi! Tällainen säätänminen ei kyllä tee hyvää mahdollisten seuraavien suomen markkinoille pyrkivien halpalentoyhtiöiden bisneksille.

Tämän hetkisen tiedon mukaan lennot onneksi loppuisivat vasta elokuulla, joten me pääsisimme vielä matkaan. Melkoisesti ottaa päähän, sillä käytännössä saamme elää epätietoisuudessa muutaman viikon ennen kuin saa lopullisen tiedon matkaan pääsystä. Lippuja kun ei voi peruuttaa, sillä perusteella, että he eivät ehkä lennäkään meidän lentoamme, joten toisten lentojen varaaminen ei ole taloudellisesti järkevää. Vasta 2 viikkoa ennen lähtöä voi varmuudella sanoa, josko pääsemme sittenkin Sterlingillä tai ainakin heidän kustannuksellaan matkaan, sillä alle 2 viikko ennen lähtöä tehdystä peruutuksesta ei riitä korvaukseksi rahat takaisin vaan jos matkustaja haluaa on järjestettävä uudelleen reititys. Eli eipä tässä kai voi muuta kuin odotella.

Uskomattomalta tuntuu kyllä tämä meikäläisen tuuri näissäkin asioissa. Aina tuntuu jokin menevän pieleen. Elen ilmeisesti ollut edellisessä elämässäni todella huono ihminen…

Tags: Australia, Matkailu, Praha, Raha, Ryanair, Suunnitelmat, Tsekit

No Responses to “Liput Prahaan varattu – nyt jännitetään päästäänkö matkaan”

Care to comment?