TraveBLOGue

Florida Keys ja Everglades katsastettu (Huomenna Manaukseen)

12. 5. 2008 4:48

Aerial Photo of Florida Keys

Keskiviikosta lahtien olen ajellut pitkin Florida Keysia aina Key Westiin asti ja eilen saavuin Evergladesin laitamille. Kaikenkaikkiaan Keysit ovat melko omalaatuinen luonnonoikku ja sinansaq nakemisen arvoinen, mutta tunnelmaa pilaavat tuhannet amerikkalaisturistit ja etenkin Key West on kuin aikuisten Disney World, jossa olut virtaa ja laulut raikaavat. Mikas siina, jos sattuu sellaisesta meiningista tykkaamaan ja loysaa rahaa on niin etta ranteita pakottaa. Muhun ei paikallinen meininkin oikein uponnutkaan, vaikka maisemat ja vanha keskusta sinallaan ovatkin todella kauniita. Jenkit kutsuvat tuota paratiisiksi ja jopa poliisi autojen ovissa lukee etta “keeping peace in paradise” tms. itsella on kylla taysin erilainen mielikuva paratiisista, mutta onneksi jenkeilla ei ole niista paikoista hajuakaan…

There are plenty of Crocs in Everglades

Evergladeskin oli pienoinen pettymyt, vaikken ehtinytkaan katsastaa kuin pienen alueen siita. Etela Floridan asuttamisen vuoksi suurin osa alueesta on kuivattu ja mahtavat kanavat halkovat aluetta, joka muuten onkin suurimmalta osaltaan etenkin kesaisin rutikuivaa tasankoa. Ennen kuivatusta koko Evergladesin alue oli yhta valtavaa jokea, joka hiljalleen virtasi mereen, mutta nyt jaljella on enaa muisto tuosta.

Kirjoittelen lisaa juttua ja lisailen kuvia jossain vaiheessa mikali inspiraatio paasee yllattamaan.

Tags: Amerikka, Everglades, Florida, Florida Keys, Matkailu, Raha, USA

No Responses to “Florida Keys ja Everglades katsastettu (Huomenna Manaukseen)”

Care to comment?