TraveBLOGue

Austraalian mittasuhteet

30. 5. 2005 16:11

On se vaan kasittamatonta, kuinka iso maa tuo Austraalia on. Sita ei alkuun ollenkaan hahmota, etta se maa onkin itseasiassa manner ja etta silla maalla on rantaviivaa vissiin 20000 km siis kaksikymmentatuhatta kilometria!!! On se uskomatonta.

Ilmeisesti tuosta syysta johtuen mm. sikalaiset kortelit ovat kasittamattoman isoja. Cairnsissa ajattelin, etta kavelenpa hostellille, kun sinne ei ole kuin 7 korttelia matkaa. Kilometreissahan tuo sitten teki jotain 4-5 km, kuten myohemmin karvaasti sain huomata. Aikaa kului melkein 40 minsaa ja aina valilla oli tarkistettava, etta onkohan missannut jonkun risteyksen kun on kavellyt saman korttelin laitaa 10 minsaa, eika risteyksia nay…

Samanlaistahan tuo oli Sydneyssakin. Valimatkat olivat pidempia kuin kartasta katsoen ajatteli, vaikka varsinainen keskusta olikin mukavan kompakti.

Taalla Singaporessa sen sijaan korttelit ovat pienia, kuten suomessa ja euroopassa yleensakin ja liikkuminen keskusta-alueella on sujuvaa ja nopeaa.

Tags: Australia, Cairns, Singapore, Sydney

No Responses to “Austraalian mittasuhteet”

Care to comment?