TraveBLOGue

Lampotiloista ja keleista…

30. 5. 2005 17:06

Nyt kun viimein saavuin ensimmaiseen todella kuumaan paikkaan tuli mieleeni koostaa hieman tietoja keleista, joita kohdalleni on talla reissulla osunut.

Uusi-Seelanti:
Paivalampotila n. 14-18 astetta, yolla 3-7 astetta. Vetta tuli useampana paivana ja kun sita tuli niin sade kesti koko paivan. Ilman kosteus oli samaa luokkaa kuin suomessa. Yolla palelsi aina, nama kun eivat suotta lammita kamppiaan – ainakaan noita Backpacker mestoja.

Austraalia:
Cairnsissa paivalla oli n. 25 astetta ja yollakin mukavat 15 astetta. Taalla tarkeni mukavasti. Keli oli oikeastaan suomalaiseen makuun aika optimaalinen.

Sydneyssa kelit olivat kuulemma paremmat kuin normaalisti tahan aikaan vuodesta, joten mulla kavi tuuri. Paivalla lampoa oli reilusti yli 20 astetta, parina paivana jopa yli 25 astetta. Yolla lampotila sen sijaan laski reilusti alle 10 asteen, mutta onneksi Paivilla on kampassaan mahtava lammitys-/ilmastointilaite!

Tuollakin ilman kosteus oli suomen luokkaa. Sateista oli vain yhtena aamuna, mutta silloinkin aurinko alkoi paistella joskus iltapaivalla.

Singapore: Lampotila nyt yolla on mukavat 30 astetta ja paivalla se kipuaa yli 40 asteen. Ilmankosteus sen sijaan ei varmaankaan kipua paljoa yli 100 prosentin. Taalla siis on kuumaa ja kosteaa. On melko mystista kun ilmastoidusta kaupasta tai metrosta ulos tullessa silmalasit menevat huuruun!!! Sadetta ei sen sijaan viela ole kohdalle osunut, vaikka lyhyet kuurot ovatkin kuulemma lahes paivittainen ilmio tahan aikaan vuodesta. Onneksi mulla on huoneessani seka ilmastointi, etta viela semmoinen vispila katossa.

Tags: Australia, Cairns, Matkailu, Singapore, Sydney

No Responses to “Lampotiloista ja keleista…”

Care to comment?