TraveBLOGue

Sukellus Zainabin hylylle

13. 11. 2009 20:38

Kävinpäs tänään kuitenkin sukeltamassa. Kuitenkin siksi, että sukellukselle pääseminen täällä Dubaissa ei olekaan ihan yhtä yksinkertaista kuin muissa sukeltamissani kohteissa. Tämä johtunee siitä, ettei täällä ole kunnon sukelluskohteita ja/tai olosuhteita ja sukellusbisnes on kehittymätöntä.

Jo ennen matkaan lähtöä meilasin muutamalle sukelluskeskukselle ja kyselin mahdollisuuksia päästä sukeltamaan. Vastaukset olivat poikkeuksetta tyyppiä “jos tulee tarpeeksi porukkaa niin lähdemme sukeltamaan ja ilmoitamme sulle jos retki järjestyy”. No eipa kukaan ilmoittanut ja sitten kun soittelin perään niin joko retkiä ei ollut tai ne olivat jo täynnä ja mun nimeä ei ollut listoilla… Eilen illalla sain kuitenkin yhteyden Pavillion Dive Centeriin, joka toimii Dubain toiseksi hienoimmassa hotellissa – Jumeirah Beach Hotellissa. Tuota seikkaa ja hintaa lukuunottamatta retki vaikutti hyvältä, joten lähdin mukaan.

Heti aamulla hotellille saapuessa paljastui, ettei huoli hotlan suhteen ollut turha. Tulin mulle ihan vieraaseen maailmaan, jossa ympärillä oli vain “parempia ihmisiä” ja kohtelu sen mukaista… Mutta se siitä. Alkusählinkien jälkeen päästiin matkaan kohti Zainabin hylkyä.

Zainab on vajaa satametrinen alus, joka salakuljetti Irakin öljyä kauppasaarrosta huolimatta. Emiraattien salainen palvelu upotti aluksen vuonna 2001 omille aluevesilleen ja aiheutti samalla öljykatastrofin.

Hylky makaa 30 metrissä kyljtllään ja on hyvin säilynyt. Valitettavasti vaan näkyvyys kaikkialla UAEn ympäristössä on todella heikko johtuen jatkuvasta hiekan pöllyttämisestä tekosaarien rakentamisen yhteydessä. Näkyvyyttä sukelluksilla oli tässä tapauksessa 3 – 5 metriä ja se on kuulemma hyvin näissä vesissä. Myöskään eläimistö ei Dubain lähimaastoissa häikäise runsaudellan. Me näimme muutaman tonnikalan, Barracudia ja Bat fishejä. Eka sukellus oli vähän onneton, kun dive masterin tietokone oli jostain syystä vielä Suuntoakin konservatiivisempi, kuten oli DMkin. Sukellus jäi siis todella lyhyeksi, eikä muutenkaan tapahtunut mitään mainittavaa. Toisella sukelluksella sitten olinkin aluksen kapteenin kanssa ja käytiin pariinkertaan sisällä hylyssä ja muutenkin meininki oli rentoa ja mukavaa. Kaikenkaikkiaan päivästä jäi hyvä maku suuhun, mutten kyllä suurin surminkaan voi susitella Dubaita sukelluslomakohteeksi.

Huomenna otankin heti aamuyöstä bussin kohti Omania ja Muscatia. Siellä puolella niemeä pitäisi vesien olla kirkkaampia ja eläimistön runsasta!

Posted via email from sakuts’s posterous

Tags: Dubai, Kauppa, Matkailu, Sukel, Sukellus, Zainab

No Responses to “Sukellus Zainabin hylylle”

Care to comment?