TraveBLOGue

Kiev – Ukraine

14. 11. 2010 16:23

Kiev -Ukraine

Viikon lopuksi tuli pistäydyttyä parin päivän pikavisiitillä Kiovassa Ukrainassa. Työnteon ohessa ei turisteiluun jäänyt juurikaan aikaa, mutta ehdin sentään kierrellä keskustassa pikaisesti. Kelit Kiovassa olivat loistavat suomeen verrattuna eli lämpöä oli noin 15 astetta ja aurinko paisteli mieltä ylentävästi.

Itse maasta tai kaupungistakaan on näin pintapuolisella vierailulla vaikea muodostaa kuvaa, mutta kirjaanpa sltti ylös joitain ajatuksiani. Lentokenttä sijaitsi vajaan tunnin matkan päässä keskustasta ja matkalla sieltä näin lukemattomia neuvostotyylisiä, erittäin ränsistyneitä, kerrostalokomplekseja, joiden perusteella ei muodostunut erityisen ruusuista kuvaa asuinoloista. Keskusta olikin sitten toista maata. Valtaosa taloista oli hienosti remontoituja, enkä missäänpäin maailmaa Moskovaa lukuunottamatta ole nähnyt vastaavaa määrää loistoautoja. Ukrainassa tilanne neuvostoliiton murruttua lienee kehittynyt samaan tapaan kuten Venäjälläkin eli muutamat rikastuivat huimasti, mutta valtaosa väestöstä joutuu tulemaan toimeen hyvin vähällä.

Keskusta-alueelta löytyi lukuisia mukavia ravintoloita, eikä hintataso huimannut päätä. Parin ruokalajin illallinen juomineen kustansi noin 20 euroa ja ihmisiä tuntui olevan hyvin liikkeellä. Kaiken kaikkiaan kaupungista jäi positiivinen vaikutelma ja ehkäpä jonain päivänä vierailen uudelleen maassa ja ehdin kierrellä vähän enemmänkin. Nytkin olisin kovasti halunnut käydä tutustumassa suhteellisen lähellä olevaan Tshernobylin alueeseen, mutta valitettavasti aikataulu ei antanut myöden.

Kiev - Ukraine

Tags: Kiova, Matkailu, Ukraina

No Responses to “Kiev – Ukraine”

Care to comment?