TraveBLOGue

Long time no see

23. 10. 2011 16:54

Onpas siitä vierähtänyt aikaa kun viimeksi olen tänne mitään kirjoitellut. Matkojakin on tänä aikana tullut tehtyä Brasiliaan, Saksaan, Britteihin, Espanjaan ja Norjaan. Brasiliassa on itseasiassa tullut käytyä viimeisen 12 kuukauden aikana jo neljästi.

Peer Gynt Road @ Norway

Peer Gynt Road @ Norway

Norjan reissu oli elämäni ensimmäinen moottoripyöräreissu ja loistoreissu olikin. Enköhän mäkin jossain vaiheessa saa tuotettua jonkinlaisen raportin aiheesta, mutta siihen asti voitte perehtyä aiheeseen Takapihalla.

Joulukuussa 2010 tuli pistäydyttyä Sao Paulossa ja Santoksessa.

Rio Carnaval 2011 @ Sambodromo

Rio Carnaval 2011 @ Sambodromo

Maaliskuussa 2011 olin Rion karnevaaleilla ja kokemus oli mykistävä. Tuota tunnelmaa on vaikea sanoin kuvata, mutta tarkoituksena on kirjoittaa tuosta jonkinlainen raportti tänne lähiaikoina. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ja tässä tapausksessa se pitää erityisen hyvin paikkansa. Karenevaalien jälkeen tuli lepäiltyä muutama päivä Ilha Grandella, jossa pääsin myös sukeltamaan.

Waterfall @ Presidente Figueredo

Waterfall @ Presidente Figueredo

Kesälomilla tuli vietettyä viitisen viikkoa Amazonilla. Pääasiassa oleskelin Manauksessa ja Novo Airaossa, mutta piipahdin myös Presidente Figueredossa, Santaremissa ja Alter do Chãossa. Tämä oli loistava reissu ja erityisesti nautin Amazonin luonnosta, vesiputouksista ja hiekkarannoista.

Pelourinho @ Salvador, Bahia

Pelourinho @ Salvador, Bahia

Hiljattain palasin lyhyeltä reissulta Bahiasta. Pääosan ajasta vietin osavaltion pääkaupugissa Salvadorista ja Morro de Sao Paulo nimisessä kylässä eräällä paratiisi saarella. Tällä reissulla tuli myös tehtyä pari sukellusta.

Kun tässä nyt on ollut “lieviä” haasteita saada itsestään tekstiä irti niin haluaisin kysäistä lukijoiltani (vieläkö niitä on?), että mikä näistä aiheista kiinnostaisi eniten eli mistä aloittaisin tämän urakan?

Tags: Alter do Chão, Amazon, Bahia, Brasil, Brasilia, Brazil, Manaus, Matkailu, Morro de Sao Paulo, Novo Airao, Para, Presidente Figueredo, Salvafor, Santarem, Santos, Sao Paulo, Sukellus, vasiputous

2 Responses to “Long time no see”

Timo wrote a comment on 24. 10. 2011

Täällä ollaan, helposti pysyy mukana kun Greaderin listaan ilmaantuu jotain, niin ne luetaan.

Mulla on ollut omakin blogi aika hitaassa päivitystahdissa myös, tahtina ollut n. 1,5 kertaa kuukaudessa. Matkailua mekin edelleen harrastetaan, muttei valitettavasti tuollaista tahtia.

Oman ääneni voisin panna vaikka Bahialle ja tuo Ilha Gradekin kuulosti wikis ovelalta. Mutta onkos noi molemmat travellerin paikkoja vai voiko tälläiset tylsät turistitkin pärjätä?

saq wrote a comment on 24. 10. 2011

Kiitokset Timo kommentista. Sun blogiasi onkin tullut seurailtua ja sun matkaraportit on olleet erityisen mielenkiintoisia. Erityisesti Kuuban juttusi on jäänyt mieleen. Mua kovasti houkuttaisi joku päivä matkata Kuubaan, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi kun olen jotenkin jämähtänyt Brasilian matkailuun…

Bahiasta voisin kirjoitella seuraavaksi ja Ilha Grande varmaan tulee sitten loogisesti ton Rion karnevaalien jutun jälkeen.

Mitä tulee kysymykseesi Bahian ja Ilha Granden soveltuvuudesta “tavallisille” turisteille voin todeta, että sopivat kyllä kenelle tahansa. Ilha Grande ja Morro do Sao Paulo on molemmat turistisoituneita paikkoja, vaikka paratiiseja ovatkin. Molemmista löytyy paljon eritasoista majoitusta ja kaikki palvelut on helposti saatavilla.

Salvador taas on Brasilian suurimpia kaupunkeja. Siellä on parhaiten nähtävissä Brasilian orjien perintö, mikä tekee paikasta melkoisen ainutlaatuisen, joskin myös köyhän ja siksi joidenkin mielestä vaarallisen. Sieltäkin varmasti löytyy myös laadukkaita hotelleja ja tekemistä joka sopii kaikkien makuun.

Care to comment?