TraveBLOGue

Matkalle pääsee kun uskaltaa päästää irti…

4. 6. 2013 5:18

P1230942

Reissu alkaa Salvadorista, jossa on tarkoitus opiskella portugalia. Tavoitteena on saada kielitaito sellaiselle tasolle, että voisi kuvitella tulevaisuudessa työskentelevänsä Brasiliassa ja puhuvansa portugalia työkielenä.

Salvadorin jälkeen on tarkoitus viettää Brasiliassa lain sallimat 90 päivää ja jatkaa sen jälkeen muualle etelä-ja väli -amerikkaan sukeltelemaan ja elämänmenoa ihmettelemään. Luultavasti tulen myös vierailemaan joillan karibianmeren saarilla, mutta suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon joten saas nähdä mitä tuleman pitää.

Matkan filosofiana on tällä kertaa tehdä juuri sitä mitä hyvältä tuntuu. Aiemmilla reissuillani olen suunnitellut etukäteen kohtuullisen tarkasti mitä haluan nähdä ja minne milloinkin menen, mutta nyt tarkoituksena on tehdä kaikki toisin. Aiemmin matkoja ovat rajoittaneet aikataulut ja velvollisuudet, nyt tämäkin on toisin ja aikaa on periaatteessa rajattomasti eli juuri niin paljon kuin tämä matka vaatii. Matkaan lähdettäessä ainoa konkreettinen asia on lentolippu Helsingistä Tukholman ja Frankfurtin kautta Salvadoriin ja kaikki muu päätetään vasta matkan edetessä, sen mukaan mikä tuntuu hyvältä. Ajatuksena on, että minne sitten menenkin niin olen siellä juuri niin kauan kuin hyväktä tuntuu ja nostan kytkintä siinä vaiheessa kun fiilis on sellainen, että mun mentävä on. Näin ollen mitään kiveen kirjoitettuja suunnitelmia ei ole vaikkakin olen toki hieman kartoittanut sitä mitä reitille saattaisi osua ja olen tietoinen siitä mikä minua erityisesti kiinnostaa. Olen kuitenkin aiemmilla matkoillani oppinut sen, ettei koskaan voi tietää missä törmää sattumalta kiinnostaviin ihmisiin ja mikä paikka jostain käsittämättömästä syytä tuntuu omalta. Tällä matkalla tarkoituksena onkin tehdä kaikki hieman toisin ja todella kuunnella omia tuntemuksia ja seurata omia mielihalujaan ja päähänpistojaan.

Sen sijaan, että tämä olisi matka maailman ympäri kuten jossain vaiheessa kaavailin, tämä onkin matka omaan itseeni. Jännittää nähdä minne päädyn ja millaisia tuntemuksia käyn läpi matkani aikana. Tärkeintä tällä reissulla on itse matka ei niinkään päämäärä!

P1230789

Tags: Matkailu, Sapattivuosi, Suunnitelmat

2 Responses to “Matkalle pääsee kun uskaltaa päästää irti…”

Timo wrote a comment on 4. 6. 2013

Täällä ollaan edelleen. Suunnitelma kuulostaa kiinnostavalta, joten jokainen uusi posti luetaan tarkkaan – ties vaikka itsekin saataisiin jossain vaiheessa aikaiseksi jotain pidempää. Hyvää reissua!

Henna wrote a comment on 13. 6. 2013

Tykkäsin erityisesti tästä: …”tämä onkin matka omaan itseeni. Jännittää nähdä minne päädyn ja millaisia tuntemuksia käyn läpi matkani aikana. Tärkeintä tällä reissulla on itse matka ei niinkään päämäärä!” :)

Care to comment?