TraveBLOGue

Blogin käytännön toteutus Oseanian ja Aasian reissulla

14. 7. 2005 16:59

Olen saanut muutaman kyselyn koskien tämän blogin käytännön toteutusta reissuni aikana, joten tässäpä tulee tietoa siitä kiinnostuneille.

Blogi on toteutettu WordPress nimisellä blogisoftalla, johon on lisätty muutamia plugineja, joista täskein on iimage browser, joka mahdollistaa järkevän kuvien hallinnoinnin & littämisen viesteihin. Perusohjelman käyttöönotto on erittäin yksinkertainen toimenpide, mutta itselläni ainakin meni hieman aikaa virittelyyn ja tiedonhankkimiseen, jotta sain muokattua blogista mieleiseni.

Tienpäältä hoidin päivitykset nettikahviloiden ja backpackers -majapaikkojen koneilla. Mukanani en siis raahannut kannettavaa, enkä edes PDA:ta. Ajattelin, että kun kerran joudun kaiken mukaanottamani rinkassani kantamaan niin en viitsi mitään “ylimääräistä” kmukaani ottaa. Nettiyhteyksiä löytyi yllättävänkin helposti ja ne olivat suhteellisen edullisia.

Nettikahviloita ja muita satunnaisia koneita käyttäessä toki törmää mitä ihmeellisimpiin virityksiin, joten ei kannata stressata sillä, onnistuvatko kaikki aiotut päivitykset yms. Monissa paikoissa kuvien käsittely tai edes niiden uploadaaminen palvelimelleni jostain ei onnistunut ja joisasin paikoissa ei edes gmail toiminut.

Yleisestiottaen kuitenkin kaikki pelasi loistavasti ja sain informoitua kotiväkeäni ja ystäviäni sekä muita blogin lukijoita matkani edistymisestä ja tapahtumista.

Tags: Aasia, Matkailu, Wordpress

No Responses to “Blogin käytännön toteutus Oseanian ja Aasian reissulla”

Care to comment?