TraveBLOGue

Matkakertomus: Bengstkär, Rosala & Parainen

25. 7. 2005 12:55

Bengtskärin majakka oheisrakennuksineen!

Reissu tuli sitten tehtyä ja se hyvä telttä oli todella tarpeen. Torstaina Paraisille saapuessamme ei satanut, mutta seuraavat kolme päivää satoikin sitten käytännössä jatkuvasti. Muuten se ei niin paljoa olisikaan haitannut, mutta majakalla olisi ollut mukavampaa kierrellä kuivassa kelissä. Nyt toisaalta sai kokea autenttisempaa “majakkaelämää”…

Telttä piti sadetta hyvin, eikä sisään tullut pisaraakaan, mutta kosteutta sinne kyllä kertyi kolmessa päivässä ihan kiitettävästi. itse nautin suunnattomasti teltassa makoilusta kun saderummutti kattoa, mutta reissun kauniimmalla osaopuolella oli asiasta oma – eriävä – mielipiteensä!

Majakka oli todella komea ja jylhä ja kaikenkaikkiaan oikein vaikuttava kokemus. Ehdottomasti siis käynni arvoinen, eikä 48€/hlö hintakaan tuntunut niin kovalta, kun se sentään sisälsi kuljetusten ja sisäänpääsyjen lisäksi lounaan ja Rosalan Viikinkikeskuksessa kiertelyn, joka olikin mainio lisä reissuun.

Rosalan viikinkikeskuksen kappeli

Viikinki keskus sijaitsee Rosalan saaressa ja sen pystyttämisessä on todella nähty vaivaa. Kaikki on tehty alkuperäisten mallien mukaan, eikä toteutuksessa ole fuskattu, vaan mm. hirret on muotoiltu kirveella ja muutkin yksityiskohdat ovat loistavasti toteutettuja. Paikka ei ole pelkästään pikkuviikingeille suunnattu vaan myös aikuiset löytäåvät sieltä paljon mielenkiintoista katseltavaa ja opittavaa.

Paraisilta kotiinpäin lähtiessämme vierailimme vielä Vanhalla Mylyllä eli Paraisten vanhasas puukaupungin osassa, joka olikin hieno. Ei ehkä yhtä vaikuttava kuin esim. Porvoon vastaava, mutta käymisen arvoinen paikka, jos tuolla päin sattuu liikuskelemaan.

Vanhan Myllyn alue, Parainen

Lisää kuvia reissusta löytyy kuvagallerista. Suora linkki kuviin on tässä!

ps. Majakan omistaa nykyään Turun yliopisto ja sitä ylläpidetään ja restauroidaan vierailijoiden tuoman rahan turvin, joten TEE KULTTUURITEKO JA VIERAILE BEGTSKÄRIN MAJAKALLA!!!

Tags: Raha

No Responses to “Matkakertomus: Bengstkär, Rosala & Parainen”

Care to comment?